My heart My life

Alla inlägg under februari 2013

Av Linda - 7 februari 2013 06:26

Ja, puh denna vecka är verkligen fullbokad (har varit heter det kanske nu   ) Måndagen var ganska lugn. Mamma hade Isak från söndag till måndag då jag behövde ett litet avbrott från trots & bråk, då det var dagligen. Så om måndagen fick jag städat, promenerat & myst med Noah lite. Tar sällan tid till att mysa tyvärr & definitivt inte lätt när Isak är hemma för han ska också ha sitt. Och det första som hände när jag hämtade honom var förstås gnäll & trots. Men då hade jag i alla fall tålamodet på topp   

 I tisdags var det åter babysim. Är hur mysigt som helst. Tyvärr är vi så många så duscharna räcker inte till alla efteråt utan då måste man gå snabbt upp ur bassängen för att slippa vänta. Tycker personligen att vi med dom minsta ändå borde vara först pga att dom har svårare att hålla värmen. Måste ändå säga att vi är en mysig grupp & roligt då vi är flera som hade babysim samtidigt sist gång. (med Isak) Och när jag kom hem blev det att ringa prästen & fixa lite inför dop. Men fastän jag fått ett datum så har jag beslutsångest & funderar på att ta det på en söndag bara för att jag ska kunna hyra församlingshemmet då det blir enklast så & för att jag ska kunna döpa tidigare än denna sk "doplördagen". Ska sätta mig ner & kolla igenom datum med familjen ännu en gång då det verkar som alla har nåt nån helg   

 Och om onsdagen, enligt min bok hade vi tid på BVC. Tyckte allt det var konstigt att vi fått tid den dagen då jag hade för mig att dom inte hade öppet då. Jodå, hade ju rätt. Dom var inte där & Noah stod inte ens uppskriven på nån tid. Detta för att dom haft problem med datorn. Så det var bara att åka hem igen. Då blev det åter en promenad & sedan lite röjning här hemma. Så får prata med dom idag om ny tid då det är spädbarnsgrupp.

 Och idag är det som sagt gruppen till typ tolv. Hem för typ en timme innan jag ska iväg till barnmorskan på koll & diskutera p-spruta. Då får jag väl min dom om jag är för tjock eller inte   

 Annars mår jag alldeles supert. Ändrat lite på min kost & äter mer frukt & grönt. Känner mig piggare & gladare. Har mer energi helt enkelt. I går fick jag lite ångest när jag tänkte på att jag aldrig mer kommer gå gravid & heller inte få nån ny bebis att snosa med.. Jag får njuta så gott det går nu helt enkelt men känner ju lite att tiden springer iväg. Efter förlossningen med Noah sade jag att nej fy f... aldrig mer, nu är det bra. Men ändå känner jag nog att en liten till hade jag gärna fått. Fast maken går nog inte med på det    Rätt så säker på att han inte gör det heter det väl. Så jag får helt enkelt vara nöjd & glad över det jag fått   Och det är jag förstås. 

 I går kväll träffades vi tjejer igen. Tror senaste gången var under graviditeten. Och måste säga att det var riktigt härligt att få komma ut & ha tjejprat, mys & ja bara få vara mig. Tack än en gång tjejer för en riktigt mysig kväll!!!   

 Nej som sagt är det fullt upp. Denna dag väldigt intens känner jag. Och i eftermiddag ska vi ut till mamma då jag har en son som i flera dagar sagt: "Måste klippa mig, mamma"    Var får dom allt ifrån? Så får lyssna på honom & få mamma att klippa honom. 


 Nästa vecka blir i alla fall lugn då jag inte har nåt på agendan förutom babysim. Då ska jag nog äntligen få klart babytäcket. Har inte alls mycket kvar. Bara det problemet med baksidan förstås men det får jag lösa när det är klart. 

 Nej dags att komma igång. Äta frukost & fixa barnen innan det bär iväg.

 Ha en fin dag!!!

Av Linda - 3 februari 2013 07:17

Jag är inte längre JAG känns det som. Oftast när jag pratar är det Vi. Dvs att jag som oftast pratar om mig & barnen. Sällan jag pratar om att jag ska osv. Jag sätter som oftast barnen först & så ska det ju vara eller? Men ändå känns det som om jag ibland bara skulle behöva vara mig själv för en stund. Stänga in sig i en bubbla & bara vara just JAG. Och den känslan att jag inte längre är mig själv, den där glada människan som finns där. Förra veckan hade jag faktikt några stunder där jag var så som jag varit förr. Den goda glada Linda. Som oftast är jag trött, lättirriterad & grinig. Och tror just att jag är så beror på tröttheten. Att jag inte har nåt tålamod just för att jag är trött   Och mår så dårligt för att detta går utöver barnen & speciellt Isak när han börjar med den underbara trotsen    skulle vilja ta saker med ett lugn & bestämdhet men efter att ha försökt prata så & bett honom lyssna på detta viset ett antal gånger slutar det som oftast med att jag förlorar tålamodet & ryter till istället. Jag vill inte vara en sånn mamma    Och att hela tiden vara den stora stygga vargen. Det är inte alls kul. Som sagt saknar mig.... Den roliga ytterst tålamodiga jag. Lugna harmoniska... Ja allt det där... Tror jag behöver just för att hitta just mig igen är: En/ ett par nätters ostörd sömn. Att göra nåt kul som jag kan leva länge på.. Men just det är nog att glömma med två barn. Och att göra nåt kul innebär som oftast att man måste ha pengar vilket inte finns just nu.. Nej får nog leva med detta en stund & hoppas att barnen lär sig sova. Var extremt kul igår, hmm... Då sov Noah till fyra. Gav honom mat & lade oss igen. Precis när det kändes som om man somnat om, då hör jag via babycaller'n: Mamma, jag är vaken! Maaammaa! Isak vaken. Jodå, kvart över fem. Kändes som om ett godståg kört över mig. Men gick ändå upp med ett leende för han ropade detta väldigt glatt. Fast tyvärr varade ju inte detta, men men. 2 års trots är en utmaning.. 

 Och när jag inte ger uppmärksamhet till barnen, vad gör jag? Jo städa städa städa. Gud vad jag är så in i helvete trött på att hela tiden plocka plocka plocka. Är det inte det ena så är det det andra. Försöker numera att be Isak att ha sina leksaker på sitt rum & leka där. Men då kommer trotsen fram & han gapar & skriker för att jag bär tillbaka leksakerna... Det hade underlättat för mig om han kunde lära sig att ha dom på sitt rum. Då hade det i alla fall varit mindre att plocka.. Och när man städat & gjort fint, golven är rena osv. Nästa dag kan man lika gärna börja om på nytt. Är det jag som är så sjuk i huvudet att jag bara måste ha det städat? Ser jag tillbaka 7-8 år kunde disken stå en dag eller två utan att jag fick noja för det. Men numera får jag helt noja över detta... Sjuk, jo är nog det & når jag utvecklat sen jag kom till detta hus. Tror man i början ville vara duktig, då man var nykär & så & sen dess har man bara fortsatt & blivit värre... 

 som sagt.. så är det... 

 Idag ska vi hälsa på min mamma som varit borta på semester. Äntligen hemma igen   Skulle tro hon varit borta i flera veckor haha fast det bara var en.    

 Och i morgon ska jag ta tag i mitt liv, min hälsa & börja bearbeta mitt humör. 

 Just idag, ska jag: Ja vågar ni gissa? Haha röja & städa innan vi (jag & barnen) åker ut till skarbol.

 Ha en fin dag!

Av Linda - 1 februari 2013 09:14

Idag känner jag mig trött & frusen. Läggningarna till Isak fungerar utmärkt. Trodde jag hade gjort nåt dumt natt till igår när jag tog in honom. Då hade han en av sina berömda hysteriska nätter så därför tog jag in honom till oss. Och han blev förtvivlad när jag lade Noah i sin säng innan honom. Då skulle han absolut sova med oss. Men jag stod på mig    Och jammen gick det hur fint som helst. Och annars går dagarna undan & tycker det går extremt fort. Fullt upp känns det som..  Och dom senaste dagarna har varit riktigt fina. Känts som våren är i antågande. Fast dumt att få den känslan så tidigt. Så i onsdags & igår hämtade jag Isak med vagnen. Riktigt härligt. Har också mått jättebra dom senaste dagarna. Helt underbart & känt mig typ lyrisk. Mycket har nog att säga detta med sovingen till Isak. Och vädret förstås. 

 Annars har jag mycket roligt på gång framöver. Ska nog ta en fest snart. Sen har vi dop typ i april, och Ullared resa igen. April, maj nån gång. Vi som ska iväg får bli eniga om detta    Skrev till Mariann förut att vi får mötas på en fika & prata Ullared snart. Hade varit toppen. 

 Funderar också på att försöka byta jobb när jag är klar med mammaledigheten. Trivs ju med jobbet osv men tycker det är synd att man inte hör nåt från nån i stort sett. Känns inte så kul att gå & hälsa på då. Var där strax före jul men inte sedan dess.  Med Isak hälsade jag på titt som tätt men det var annorlunda då. Helt annan känsla av team än det man fått det sista året. Blivit för många anställda tror jag. Och att den nya fabriken är uppbyggt på helt annat vis. Vi får se vad som händer.. 

 Nej orkar inte skrva mer nu. 

     


Mina underbara söner    Ha en fin dag!

Skapa flashcards