My heart My life

Alla inlägg under maj 2013

Av Linda - 17 maj 2013 08:11

Vilken natt detta varit    barnen sov igår när klockan var 20.30 typ. Men själv somnade jag nog inte förrän närmare 23. Då började Isak vid 01.30 Noah vid tre & därifrån fortsatte det. Noah var väldigt orolig. Om jag somnade om vaknade Noah på nytt & så höll det på. Vid fem gav jag upp & tog med honom in till mig. Men det hjälpte föga. Kvart i sex gav jag upp & klockan sex gick Isak upp. Känner också att jag vaknat på helt fel ben. Är så himla trött... Och tanken på hur lätt vissa har det gör mig så förbannad.. Om man ber om en pytteliten grej & inte får detta gör mig vansinnig... Går inte mer in på detta men nu är det slut på att vara snäll. Varför skulle jag? Vad får man tillbaka för att vara det? Inte ett jävla piss! Som sagt inte min dag känner jag.. Men detta ska jag komma ihåg & nu ska jag sätta hårt mot hårt. 


Annars går livet sin vana gång. När det är fint ute spenderar vi dagarna ute. Leker busar & håller på.    På grannen var det tyst igår, kan bero på att Isak var väldigt lugn, eller kanske föreningen tagit ett snack med henne, inte vet jag. Hon höll ju på fram till i förrgår med sitt bankande men sen dess har det varit lugnt. Vi måste ju få leva normalt. Kan inte binda fast Isak & hela tiden hyscha på honom. Det funkar helt enkelt inte så. 

 Och när jag är inne på Isak så måste jag få skryta. Stäng öron eller sluta läsa om ni inte vill höra "skitprat"   I tisdags kom han till mig & sade han måste bajsa & att han skulle göra detta på toa. Visst tyckte jag men var helt säker på att han bara skojade & tramsade. Men fick som han ville då han tycker toaletten är både spännande & rolig. Och gissa om jag blev förvånad. Jommen basjade han i toa!!!! Och länge satt han. Han var så stolt & likaså ja. Så nu så fort han säger han vill göra nåt på toa så får han göra det & igår kissade han också! Så jag är extremt stolt & hoppas det fortsätter. 


Idag händer nog inte så mycket. Funderar på att ta med mig barnen ut till mamma & tvätta bilen. Behövligt med ett tag både invändigt & utvändigt. Funderar också på att sälja den av div orsaker. Sen har jag en studsmatta hos barnens pappa som jag funderar på att sätta dit ut. Blir nog använd lite mera då. 


Nej nu verkar det som om Noah är hungrig.. Var på bvc igår & fick väl inga goda nyheter... Men hoppas det går i ordning & att det inte är nåt att oroa sig för fastän man ändå gör det.. Nej får gå.

'

Ha en fin dag!

Av Linda - 13 maj 2013 20:59

Jo denna helgen har inte varit så lugn som jag trodde på vissa avseenden. I alla fall börjar jag med nåt positivt. I fredags kväll tog jag & Mariann en glass på mc donald. När hon körde hem mig & jag började gå mot lägenheten kom en gammal dam samtidigt med mig, alltså min granne snett under. Hon presenterade sig & pratade lite allmänt. Hoppades att vi trivdes och berättade att hon var 73 år gammal från polen. Och sen du gulliga människa berättade hon att hon tänkte när hon sett mig gå upp trappen med påsar, hund & två barn. "Stackars människa"    Ååå vilken go gullig människa. Hon sade också att om jag nånsin behövde hjälp, bär hjälp eller vad som helst var det bara att knacka på. Som hon själv sade hon var 73 år & visserligen inte så stark men nåt kunde hon hjälpa till med. Åå jag blev så glad & min första tanke var ååå en go mormor typ. Underbar människa. Det finns faktisk sådana här också   

Lördagen var väldigt lugn förutom städning & promenad umgicks jag mestadels med syrran & mamma. Kvällen var jättetuff psykiskt men gick bra. I söndags kom barnen hem. Tidigare än planerat men hann med promenad & handling. Men sen ska ni nu få höra, igår kväll vid typ åtta slet jag lite med att få Isak att lägga sig i lugn & ro då han var snäppet övertrött. Fått precis lagt honom & sagt god natt & då bankar det nedifrån. Tänkte inte så mycket på det just då eftersom min tanke var typ att hon väl bestämt sig för att hänga upp en tavla eller liknande. Tyckte bara åtta på kvällen var lite konstig tid men som sagt tänkte inte mer på det. 

Jo så kom morgonen efter en något orolig natt från båda barnen. En som babblade länge om hans pappa, om var han var osv och den andra som vaknade flera gånger. I alla fall var den här morgonen inte mera annorlunda för det förutom att Noah vaknade 6..(Rullgardin ja tack) Men oss var det inte mycket väsen på utan tysta typ. Sen vaknade Isak & rutinerna igång. Vid typ kvart över åtta bankade det åter nedifrån. Jag brydde mig inte så mycket. Men matade Noah & tänkte att det var nåt konstigt. Så bad Isak springa till köket & tillbaka en gång. Sagt & gjort. Han sprang & bara nån minut efter bankade det i golvet. Jag blev så jävla förbannad. Hon bankade alltså för att ett litet barn sprang över golvet!! Hon är inte riktig. Lite stressad & förbannad fick jag klätt barnen & vi drog oss mot årjäng & tandläkaren för Isak skulle dit. På vägen dit blev jag än mer förbannad. Ska inte vi få leva normalt fastän vi bor i lägenhet? Så tänkte jag & efter ett kanonbra tandläkar besök åkte vi till mamma då jag kände att jag inte kunde vara hemma med kärringen under mig en regnig dag... Kom hem vid tre & ingen mera bankning. När jag satt hos mamma skrev jag ett mail till föreningen att jag typ tyckte hon gick lite väl långt med bankningen & att vi kände lite att vi inte kunde leva normalt så som det var nu & att jag gärna ville prata med henne. Efter bra länge fick jag svar att så kunde det inte vara & att dom skulle ha styremöte ikväll & diskutera detta med hur dom kunde göra åt denna situationen. Jag vet ju att dom är på min sida. Hon där har inte många på sin sida. Ofattbart om hon har nån vän överhuvudtaget. 

 Och strax före 18 ringde det på dörren. Det var alltså förmannen i föreningen. Hon hade känt så ont åt mina vägnar & att jag skulle ignorera henne & detta skulle dom lösa för vi skulle bara leva normalt & inte bry oss om detta. Det skulle föreningen diskutera om. Hon var så ledsen för detta. Verkar som sagt att dom flesta är på min sida & konstigt vore det väl annars. 

 Nej hon där under verkar inte vid sin fulla fem & vill ha minst möjligt med henne att göra & detsamma gäller hennes dotter. Isak har andra han kan leka med! Så nu är det hårt mot hårt. Ska leva här som normalt. Fortsätter försöka vara tysta till sju & efter det ska vi leva NORMALT. Så det så!   


 Nej det var alltför mig idag. Ska fixa lite & sen blir det kvällen. Ser ut som Isak kommer somna med mig då han inte somnat än.. Blev tyvärr sen lur fastän jag försökte hålla honom vaken. Men men. Gör inte mig så mycket egentligen   

Ha en trevlig kväll!!

Av Linda - 11 maj 2013 21:44

ångesten är stor just nu... ensamheten också... mår så fruktansvärt dårligt just nu... Och detta ska man vänja sig vid...? Saknar mina barn så det gör ont i magen... Skulle fortfarande önska att saker var annorlunda... för fem månader sen var det ju det... Vad hände egentligen?... Har oftast bra dagar... men just ikväll är det tufft... fruktansvärt tufft & ensamt........

Av Linda - 9 maj 2013 20:44

Är några dagar sedan sist.. Fullt upp med mina små troll    och när jag har egentid typ när barnens pappa har dom så är jag oftast i städartagen.. Mani? Jo lite. Rent & snyggt ska det vara    hur lätt det nu är med den äldste busen. Städat tills han är igång, men så är det. Grann barnet har börjat dyka upp här.. Hmm på gott & ont.. Så idag smet jag & barna till min mamma. Passade på att ta med mig datorn så jag fick lastat ner lite filmer då jag inte har typ några kanaler.. Inte ens trean & femman    Och har bara ett mobilt bredband & har redan använt kvoten så det är hur segt som helst för tillfället. Ska jag lasta ner filmer får jag nog åka till mamma framöver. Men blir bättre bara jag får kortet från boxer som jag beställt.. Hoppas verkligen det kommer i morgon men tvivlar på det. 

 Och annars mår jag si sådär.. Ensamheten är ibland väldigt stor & gruvar mig väldigt inför helgen då dom ska till sin pappa    Det tror jag blir tufft... Första helgen totalt ensam... Men hoppas den går fort..


Annars ter sig vissa saker mycket märkliga... Går inte in mer på det men funderar lite på detta med rykten.. Oftast ligger det något bakom...eller? Men nej ska inte tänka på det. Ska se framåt. Skulle önska jag ibland bara kunde häva ur mig men tyvärr det skulle inte fungera.. 


 Nej annars är det lugnt på området. Grannen under har t o m pratat med mig... Som normalt alltså eftersom hennes dotter kom upp & började om igen med detta igen att hennes mamma inte fick sova på natten. Sade till henne lugnt att vi sover ju om natten & att hennes mamma själv kunde prata med mig om det var nåt & självklart ropade denne på sin mamma.. Men hon fick sagt sitt & jag mitt & nu tror jag nog det är lugnt. Tyvärr är det ganska ljudliga lägenheter så har full förståelse & sen hoppas jag hon har det vad gäller mina barn & att dom inte sover halva dagen. Man kan alltid hoppas & att hon snart vänjer sig vid oss & ljuden. Men hon är allt lite knepig (och förlåt för detta) men det verkar hennes dotter också vara.. Lite små fräck enligt mig då jag hade henne här några timmar igår... Och samtidigt förstår jag henne att hon är glad att det är flera barn här nu fastän nog Isak är lite liten för henne. När hon var här satt hon naglad framför tvn medans Isak försökte få henne att leka.


 Nej blir nog bra till slut. Hälsade på en annan granne förut & denne kom & handhälsade. Imponerad måste jag säga. Pratade en liten stund. Tur vi är fler som är yngre här. Merparten är ja typ 55+.  Var väldigt trevlig tyckte jag. Kanske nån man kan få bättre kontakt med? Återstår att se.


 Nej passa på att gå ut med Gizmo nu när dom små sover & Isak i egen säng. Inte så ofta det skjer. Läggning har blivit ett stooort problem. Men ger det några veckor till & bråkar inte så mycket. Han får helt enkelt lägga sig när han är trött. Allt är fortfarande nytt så låter just det vara.


 Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Av Linda - 5 maj 2013 08:35

Lägenheten i sig är jättefin... men... tydligen har människan under redan klagat (& det bara efter några dagar) till föreningen om oss, eller rättare sagt barnen... Hur hon kan säga att det påverkar hennes nattsömn? Visst är jag inne & hämtar Isak om jag har sånn tur att han somnar i sin egen säng.. Og på morgonen typ halv fem är jag inne & stoppar i nappen på Noah... Men det är ju inte så att jag verkligen trampar utan jag smyger ju... Inte alls kul det här & nu vill jag bara ha nån annanstans att bo... Som om jag inte har nog i huvudet    Nej det ska inte vara lätt & man ska visst inte bara få njuta.. Man måste verkligen smyga runt på morgonen, hysja på Isak... osv... inte kul alls... Nej det här var nog inte så bra i alla fall... 

Av Linda - 2 maj 2013 18:04

Har alltså bott här i snart fyra dagar & redan klagomål? Tydligen så får grannen under inte sova för Isak springer runt på golven? Eeeh & detta kunde hon inte säga själv utan hennes dotter som kom & sade detta förut.. Imponerad. För det första, han får inte springa runt & speciellt inte över hennes sovrum som mitt ligger. Vi har morgon här ca 06.30, vi går ut med Gizmo. Han får en smörgås & sätter sig framför tv'n... När stampar, springer han runt? När klockan närmar sig åtta ja för då ska barnen fixas inför dagis osv.. Gud fattar inget jag. Och hon som ändå har barn själv borde väl fatta & varför inte prata med mig först istället för att klaga till sin dotter som självklart berättar detta vidare till mig? Så nu har jag formulerat ett litet förlåt brev eller haha typ. Ni får se om ni klarar läsa på bilden   


 

Av Linda - 1 maj 2013 10:42

 

Badrummet


 

Mitt sovrum


 


Mitt sovrum bild två


 


Hallen


 

Barnens rum


 

Vardagsrum bild ett


 

Bild två


 

Kök bild ett


 

Bild två


Blivit rätt bra & är ganska nöjd   


Annars idag händer inte så mycket... Mår inte jättebra... Skillsmässo pappren blev underskrivna igår & har lite ont i magen för detta faktum.. Att det nu är helt finito... Men blir nog bra till slut... Jag biter ihop.. Får väl bli en promenad med barnen & hunden sen, men utöver det händer inte så mycket.. Ev ta en tur på lekparken.. Får se vad det blir..


Ovido - Quiz & Flashcards