My heart My life

Alla inlägg under juli 2013

Av Linda - 20 juli 2013 08:14

Skulle egentligen varit & sprungit nu. Känns himla skönt att ha kommit igång igen    Och bästa av allt är att även om jag varit lite lat denna veckan har jag inte ökat ett gram i vikt    Konstigt & helt fantastiskt. Inväntar en kanin som jag ska passa en vecka för mina vänner    Har velat ha en kanin länge så känns kul att passa en. Och Isak kommer bli superglad när han kommer hem & få se den. Så får ta min springrunda senare. 

Och igår hade jag en helt underbar dag & kväll. Var på Örje & handlade med Mariann & sen blev det en tur på centret. Fick tag i nya träningskläder vilket är en stor motivation till att hålla igång. Men nu är det snart slut på detta shoppandet.   Kan också berätta att jag fick brev från försäkringskassan under veckan. Blev väldigt paff över beslutet om bostadsbidrag. Har ju nollat mina skulder & också lagt till en "förmögenhet" som det kallas. Trodde jag skulle fått mycket mindre i bostadsbidrag men så blev det inte.    Så jag är mycket nöjd. Men ska sätta mig ner & göra upp en ny budget. Vill ha lite koll för min egen del. Och lär ligga på ett ganska stort pluss när allt är betalat av räkningar. Så nu ska det börjas sparas & snålas. Och en annan grej jag finner mycket positivt är att jag & mitt ex nått en punkt där vi faktiskt kan skämta om saker. Jag låter förtid vara just förtid & tänker fram i stället. Och för min del känns det också himla bra att jag har inga känslor kvar för honom. Visst vi har haft sju år ihop men utöver det finns som sagt inga andra känslor än att vi är vänner. Allt känns avklarat. Och det är också helt underbart! Nej livet känns helt okej om dagen.   

Och igår kväll tog jag med mig tjejerna på Waterside. En härlig kväll med vänner & god mat & dryck. Kunde inte spenderat fredagskvällen på ett bättre sätt.   


Väntar som sagt in denna kaninen som ska komma om en liten stund. Och sedan ska jag hämta Noah & ha honom hos mig några timmar så Rune får egentid med dom äldsta. Vad jag förstod skulle dom på stranden & bada. Och då lär Isak bli i sken. För han älskar att bada. Och jag får möjlighet att snosa lite på Noah en stund. Just att dom är borta så "länge" så får jag känslan av att jag missar så mycket. Men har faktiskt gått bra & känns som om det går bättre för varje gång. Och att jag faktiskt tar mig tid att njuta lite av egentiden & inte bara sitter & deppar   

 Och annars ikväll blir det inte så mycket tror jag. Hade egentligen bestämt mig för att följa med några vänner ut men nu lutar det nog åt att det blir en lugn kväll. Ska fundera lite till på det innan jag ger helt klart svar. Nej det var allt. Ha nu en alldeles strålande dag i detta underbara sommarvädret!!!    Det ska jag ha!!

Av Linda - 18 juli 2013 17:34

Jag saknar mina barn fruktansvärt mycket just nu... Är så himla tyst    och nu ska dom vara borta ända tills på söndag.. Såg dom senast igår men ändå.... Är några dagar sedan sist jag skrev.. Har egentligen inte supermycket att skriva om men kan berätta lite roliga grejer som hoppade ur min sons mun i måndags... Haha jo vi skulle i alla fall ta en promenad till "mormor" & "morfar". Och vi hade inte gått så länge innan vi möter en person (dom flesta här omkring vet nog vem denna är) och som vanligt säger jag hej & denna hälsar tillbaka. Och i vanlig ordning frågar Isak: Vem var det? Och jodå innan jag hinner svara på detta kommer det från min underbart pinsamma son: Det var ett troll mamma!! Hade fruktansvärt svårt att hålla skrattet inne. Just den kommentaren på denna person kunde inte stämt bättre    I alla fall gick vi vidare & efter en stund gick vi förbi ett ställe som luktar kloak. Från min lilla fis kommer det då: Vad stinker mamma? Det stinker bajs. Just ordet stinker är inget som kommer från mig så blev lite paff. Man undrar ju var dom får allt ifrån. Inte långt från det stället var det en gammal gråhårig dam som var ute & grejade i sin trädgård. Isak tittar på mig & sedan säger han frågande: Det var väl ingen häxa? Haha mån tro om dom läste mycket om häxor & troll på dagis innan sommarlovet    Så mycket roligt fick man höra den dagen. I alla fall lämnade jag barnen hos mamma då dom skulle vara där över natten. Åkte hem & tvättade bilen & jag till och med torkade den!! Var så stolt över mig själv & hur ren & fin den var. Men så kröp rastlösheten på & jag tog en ragg & hamnade hos Niclas & Renathe. Satt väl där i en & en halvtimme eller nåt. I alla fall så hade jag pratat om att jag skulle parkera bilen där över natten dagen men var lite orolig för fågelskit då bilen var nytvättad. I alla fall åkte jag & så får jag syn i spegel att nån fågelskit bajsat på bilen!!! Och jag hade inte sett en enda fågel (fiskmås) under tiden jag satt där. Prata på otur. 6 stora klattar... Skit kul.. 

 Gick i alla fall & lade mig någolunda i tid då klockan ringde två på natten & det var bara att gå upp & fixa sig innan vi begav oss mot Ullared. Och vägen dit gick ganska bra. Haha inte alltid kul att vara med mig på tur hihi    Var i alla fall väldigt ovant att åka istället för att köra som jag vanligen gör. Men turen gick bra & shoppingen också. Men påminn mig om jag nånsin får för det att jag inte ska åka dit under semestern. Efter tre timmar hade vi fått nog & det började tjockna med folk rejält.. Hade det inte varit så mycket folk & om det funnits mer plats hade det nog blivit mera i min överfulla korg. Men fick med mig mycket i alla fall. Och nöjd över slutsumman fastän jag åkte utan budget. Men ska lova det var skönt att komma hem & till barnen   Och igår gick tvättmaskinen varm haha Konstigt nog. Och lämnade dom till sin far på förmiddagen. Och några timmar efter fick jag ett sms om att plexiglasen kommit & Rune var snäll & tog sig tid att sätta på dom med en gång. Det roliga var att dom skryter om det på sidan jag beställde att det tar bara max 15 min. Haha stämde inte. Och typ sista rutan var jag & barnen också vid bilen och då "säger" Rune ett mindre fint ord, alltså fan. Visst Isak kan redan det ordet men inte sagt det på jättelänge nu. Och vem tror ni härmar & säger fan? Jodå & då sade jag till honom att så får inte du säga. Vet ni vad lilla "skitungen" säger? Men pappa sa fan. Jodå. Så är det med dom underbara barnen   

 Nej det var nog allt jag orkar skriva nu.. Ska snart ta mig i kragen & gå ut & gå en promenad. Egentligen känner jag bara för att lägga mig på soffan & stanna där men nej kärring upp & gå!!! 


Ha en fortsatt trevlig kväll!!!



Av Linda - 14 juli 2013 19:42

Har mycket i mitt huvud just nu... Men av vissa orsaker kan jag inte nämna vad eller sånt.. Eller kan kan jag väl men vill inte. Det får vara mina tankar... Saker är lite sårbara.... Och tankarna många... Och på sätt & vis... nej glöm det.. Det får endast vara mina tankar nu..... Känner att jag inte kan prata med nån om just detta.. Så det får vara... 


Hur har då helgen varit? Jobbig... fruktansvärt jobbig tidvis.. Min äldsta har verkligen visat trotsen kan man säga.. Puh... Och då är det så mycket svårare att inte ha nån som kan hjälpa en eller liknande.. Hade barnens far varit hemma skulle jag ha kört honom dit.. Så jobbigt & tufft var det.. Och trotsen går inte bara utöver mig utan också Noah som får genomgå... Så har inte varit nån bra helg.. Och det konstiga är att oavsett hur jobbig dagen varit & så får man en paus så som min snälla syster som tagit med Isak på roligheter idag så saknar jag honom så fort han är borta.. Visst är det där lite konstigt? Vet ju att jag måste ha en paus & när det väl händer är jag ju inte nöjd i alla fall... Därför blir det väldigt konstigt att båda barnen blir borta så länge till veckan... Och visst är jag ensam i vanliga fall men dagar utan barn är dock värre.. Nej jag vet jag behöver den pausen för att få vidare ork. Andrum.. 

Nej denna ensamhet är inte lätt ska jag lova.. Visst har man vänner men man vill ju inte störa dom heller. Dom har ändå sitt liv.. Så jag får bita ihop & hoppas man vänjer sig.. Känns som om den känslan kommer bli dubblad till veckan.. Bara känns så    Men ska inte ta några sorger i förskott.. Kan ändå bli en bra vecka. Känns i alla fall som det är ganska fullspäckat. I morgon eftermiddag ska jag lämna barnen till "mormor" för dom ska sova där då jag drar till Ullared natt till tisdag    Och denna gång ingen budget att hålla hihi. Och på fredag kväll är det sommarfest här i området så då ska jag visa mig & säga hej innan det bär av mot en trevlig kväll på Waterside med mina vänner   Resten av helgen blir nog ganska händelselös om det inte dyker upp nån fest eller så... Kunde behöva ett rejält röj men inte i Töcksfors..


Och hur har det gått det där med bil då? Ni som känner mig väl vet hur velig jag är.. Så om fredags eftermiddagen hade jag så att säga bestämt mig för att vänta med bil. Så fick tid i karlstad för att fixa den. Men så på kvällen skickade syrran en länk på en v70 som verkade kanonfin. Ringde säljaren & blev bestämt att jag skulle få titta på bilen dagen efter & fick med mig min kompis gubbe (tack för lånet!!!   ) Så kom lördagen & vi åkte till Hammarö. Dottern var med. Så otroligt snäll att ha med på tur!! I alla fall kom vi dit & det första jag säger när jag får syn på bilen: "herrejösses vad mycket gummi!!" Haha ööh inte blivit "smittade" av mitt ex jag.. nejdå.. I alla fall tittade vi på den & jag blev så besviken... Det var ju repor överallt kändes det som.. Fick inte alls känslan av välvårdad & detta var ändå en gammal bilförsäljare!!??  Men vi tog en tur med den & pratade.. Jag kände inte alls för den bilen. Visst om man fick prutat ner den rejält kunde det varit nåt.. Men med tanke på skicket så kändes det inte bra. Och skicket på bmw'n är bra mycket bättre men inte så konstigt med tanke på vem som haft den    Så vi tackade för oss & åkte. Hans absoluta lägstapris var inte nåt jag ville ge för en bil i sämre skick.. Så efter det kände jag nog mer & mer att jag skulle behålla bilen & spara dom pengarna.. I alla fall tills mina kompisar ska sälja sin. Och idag blev jag helt säker. Så nu ska jag kosta på den "lite" & få den i kanonskick. Kanske jag till & med kan klara att smiska lite med exet så han polerar den för mig?   Hoppas det. Ska göra ett försök i alla fall. Så i morgon ska jag ringa glasmästaren & få ny framruta insatt. Köpa olja så exet kan göra ett oljebyte så snäll som han är   Så nu ska bilen få det den förtjänar. Och gissa om den behöver en tvätt.. Ska försöka med det i morgon efter jag lämnat barnen.. Måste bara få tag i nån bra insekts remover för det är så jäkla svårt att få bort...


Nej en liten stund med mina tankar nu & sen säng... Den minsta skulle upp väääldigt tidigt idag... Hoppas lite längre morgon i morgon. 


Av Linda - 11 juli 2013 20:13

Vilken underbar dag det varit idag   Knallväder. Min morgon började strax efter 6.. Mitt fel egentligen då Isak vaknade till då jag tänkte jag skulle upp & göra lite nytta innan dom vaknade. Tji fick jag för Noah vaknade också. Men han ligger oftast & pladrar en stund innan han tröttnar & vill upp. Men vi startade dagen med en promenad & Isak fått den fula ovanan att han ska ha en glass så fort det blir prat på promenad. Förklarade för honom att han måste inte ha glass varje gång vi ska på promenad.. Mmm gick in ena örat & sedan andra. Och sedan körde vi hem Noah till mamma så han & jag skulle få lite egentid och bada. Sagt & gjort. Så först lämnade vi av Noah & så blev det en bråtur in på rusta för att se om vi kunde hitta nån rolig badleksak till honom. Sagt & gjort. Han fick en uppblåsbar krokodil   Och sedan åkte vi på stranden. Och i dryga tre timmar var min fis i vattnet. Var uppe för att dricka lite. Endast. Har fått vattendjur till söner    För det var hopplöst att få upp honom ur vattnet.. Men till slut gick det. Och Noah fick sitt första känn av sjövatten i förrgår på campingen. Så det var en mycket lyckad tur ut idag. Och efter badningen åkte vi till "mormor" och satt där en stund innan jag lämnade fisarna till doms far. Fick röjt lite här hemma & bara sitta & ta det lugnt en liten stund under tiden. Hämtade dom redan vid halv sju då jag visste hur sliten Isak var. Nej så idag har det varit en riktigt bra dag. Tyvärr har jag fått problem med läggningen av den minsta men med lite tålamod så somnade han också till slut. 

 

Nöjd & glad grabb   


 

Och gissa vem som skulle med in i sängen??   


 

Min lillfis   


Mina underbara barn. Mina allt, mitt liv.


Och annars då, jo resten har ordnat sig till slut.. eller på sätt & vis.. Nog om det.. Bilen är så att säga såld då vi blivit ense & jag ska hitta mig en ny. Har hittat flera. Typiskt nog hittade jag en igår till ett väldigt bra pris, självklart skulle en titta på den & gissa vad.. blev såld.. Så har letat vidare & jag ser mig blind på v70. Hade hittat en i örebro men så visade det sig att det var en bifuel & dom har oftast liten tank så då var det inte så intressant längre. Och nu har jag hittat en i jönköping som är intressant, minus är otroligt fula fälgar, gissa om jag i så fall investerar i andra   Och att det är lååångt dit.. Utöver det var bilen jättefin. Så ska ringa i morgon då det är en bilfirma & hoppas den är kvar. 


Ja det var väl allt just nu.. Har åter en del i huvudet då man fick lite nya tankar av nån på stranden. Har mycket att bearbeta & tänka på. Inte i negativ bemärkelse utan fick bara nåt att tänka på.


I morgon står det först städning på schemat & sedan stranden & då verkar det som om mina systrar ville med    På mig blir det nog snart kvällen. Konstigt vad frisk luft gör med en   

Av Linda - 10 juli 2013 08:55

Vilken hopplös natt detta varit    är så fruktansvärt trött.. Och det är inte barnens fel utan verkar som strömmen varit borta ett antal gånger inatt.. Hur har jag fått märka detta? Jo babycallern startar inte sig själv tyvärr när den kommit tillbaka utan att så fort den kommit tillbaka har den jag har på mitt rum larmat att det inte är nån kontakt, då har jag varit tvungen att gå in på barnens rum, sätta på den och lägga mig igen.. Andra gången det hände blev jag orolig att det skulle hända igen, att jag inte skulle höra barnen fastän det är tunna väggar & jag ändå nog hade hört dom genom väggen.. Nojiga mamma.. Och då hade jag svårt att somna om.. Har heller inte ordnat sig det som hände igår kväll & det gör heller inte dagen bättre... Och inte ens orkar jag känna glädje över att man har ett antal tusen inne på kontot då bodelningen är klar & finito.. Vet heller inte hur jag ska göra med bilen än... Vet jag att jag får sålt den precis som den står nu med (alla) fel gör jag nog det.. Alla fel var väl att ta i då det är rutan & det konstiga elekriska problemet. Utöver det är det inga fel på den.. Men det är just det vad det elektriska kommer kunna kosta.... Och förstår ju att den som vill ha bilen också vill veta vad det kan kosta.. Det vill ju jag med... Uuuh vilken ångest jag får med det där bil krånglet.. Känns som alla bilar jag haft bara krånglat utom den fina V70 jag hade.. Känner att jag hade behövt lite tid för mig själv nu.. Men men livet är som det är.... Och dessutom har Noah helt plötsligt blivit väldigt svår att lägga om kvällarna... Vet inte varför... Han som varit så lättvindig.. Så fort man lägger ifrån sig honom blir det skrik.. Undrar om det är nån tand på g för han dreglar väldigt mycket... 


Skulle behöva handla lite idag men med två barn & en trotsig liten pojk känns inte det så kul... utöver det vet jag inte riktigt vad som händer idag... Blir nog ganska lugnt idag... skulle behövt gå en promenad & ta en dans med snabeldraken.. Men just nu är allt bara ett stort ork.. ork jag inte har..... 

Av Linda - 9 juli 2013 20:52

Kan ju starta med att jag haft en underbar dag med mina pojkar. Promenerat, varit & badat på campingen till min bästa vänns mor med henne & barnen. Helt fantastisk bra dag som tyvärr slutar med bråk..... Därför orkar jag nog heller inte skriva så mycket om min början på dagen då jag nu är irriterad & förbannad... När man tror man hittat en lösning så blir det som bortblåst.... Man trodde man hade ett avtal & tydligen har det slutat gälla??!! Fan vad less jag blir... Jag som liksom trodde man nått ett punkt där allt sådant var slut & så blossar det upp igen.... Tack & lov att jag klarar både mig & barnen fint själv... Varför ska det hela jävla tiden sluta med nedgångar & bråk..... Jag är inte ute efter bråk som vissa kanske tror.. Men när man trodde man hade att sk avtal & det tydligen slutar gälla då det inte "passar" den andra blir jag förbannad.... Uuuh vad lett jag är.. Hurra liksom vilket slut... Och här ser ut om fan... och det gör mig på mindre bättre humör... Får ta tag i det & se om jag får ut lite aggresjoner..... 

Av Linda - 7 juli 2013 19:59

Ja helgen närmar sig sitt slut. Barnen är åter hemma & sover sött båda två    Och vilken helg detta varit.. Hänt väldigt mycket & en del jag skäms över. Tänker inte dra upp allt som hänt, men tar lite av det. I fredags fick jag världens utbrott.. Hela dagen hade jag varit på mindre bra humör & så hände lite som fick bägaren att rinna över. Men tror jag behövde det utbrottet & på den personen, just för min egen del. Kändes jävligt skönt & ändå inte. Skämdes lite. Bad om ursäkt & då kändes allt mycket bättre. Går inte mera in på det just nu.. Sedan har man haft problem & diskusjon med grannen igen.. Hon är inte klok & mer än så orkar jag inte gå in på. Men blir inte så glad när man blir anklagad för saker jag definitivt inte gjort & att hon inte kan stå för det hon gör. Men jag bryr mig inte om henne. Vi lever som vanligt här ändå oavsett   Igår var jag mest med mina vänner, förutom städning   En riktig trevlig dag & till slut blev det också bestämt att det blev grillning & fest. Var riktigt jäkla kul om jag får utrycka det så. Sen då, om ni hör nåt om mig ni som bor här i området så kan jag bara säga så här, var en kul grej & inget mer!! Bara för att    Och visst skäms jag lite över detta men va fan, lite får jag väl leva   

Och formen idag var tack & lov bra, & drack ju heller inte så mycket så vore konstigt annars. Piggnade till lite här hemma innan jag promenerade för att hämta hem bilen. Och efter att ha suttit & pratat med Mariann lite blev det plötsligt en spontantur till Charlottenberg. Handlade inte supermycket, lite kläder åt mig& Noah  & en sparkcykel åt Isak. Och gissa om han blev glad då jag kom till Rune. Så medans Rune tittade på bilen & försökte hitta felet så skruvade jag ihop den & sedan tog jag & barnen en liten tur till min kompis som bor granne. Och när vi kom tillbaka var Rune klar & tyvärr hittade han inte felet   Så nu verkar det som om jag måste lämna in den på verkstaden & om jag ändå måste kosta på den blir jag lite i tvivel på om jag ska sälja den eller inte... Vet ju inte vad felet är & vad härligheten kommer kosta.. Får se det först & sedan får jag avgöra om jag säljer den eller inte tror jag.. Har en köpare på den (verkar väldigt så) men om jag måste lägga flera tusen i den får jag nog avvakta.. Men men, tack än en gång för hjälpen & för att du ändå tog dig tid att göra detta!! 

Och var underbart att få hem barnen. I morgon står promenad, utelek & bad på agendan. Verkar bli knallväder i morgon med så får passa på att njuta lite. 

 Nej det var nog allt jag orkar skriva.. Känner jag är riktigt trött så blir nog inte så sent & samtidigt har det börjat en bra film på tv också. Så vi får se vad som händer. 


Ha nu en riktig god kväll vänner & läsare   

Av Linda - 5 juli 2013 08:55

Ja då var det åter en ny fredag & ny helg & denna utan barn.    Men det går allt bra. Kvällarna är ändå tuffa så det spelar ingen roll. Lika tuffa om dom är här & sover eller om jag är hel ensam. Eller tuffa var kanske fel uttryckt. Men dom kan vara lite ensamna. Man saknar nån vuxen att prata med & sätta sig i armkroken hos. Men för övrigt känns livet toppen & allt det där kommer nog. Jag menar såå ful är jag väl ändå inte haha    Nej jag tror på att det där kommer tidsnog & att det då kommer bli fantastiskt! Tänk er den känslan, gå på "date" första gången, pirret i magen. Ja ni vet. Så vad händer idag då? Jo nu på morgonen har jag bytt på alla sängar & tvättar. Sedan ska jag ta med mig barnen & försöka gå långpromenad & om den äldsta är snäll som vi pratat om avslutar vi med att köpa en glass. Sedan händer nog inte sådär jättemycket. Får packa barnens väska & så ska vi nog vara ute & leka lite. Och i eftermiddag kommer barnens far & hämtar dom. Och då hoppas jag på uppehåll i vädret i alla fall för tänkte tvätta bilen både invändigt & utvändigt. Behövs igen nu... Och utöver det blir jag nog sittande här ensam ikväll.. Om inte nån känner för att komma & se på film med mig? Haha    Nej så idag blir det rätt lugnt. Ååå vet ni vad?? Gick på vågen igår & nu visar den minus 15 kg!!!!    Fast på nåt sätt känns det inte så men självklart märker jag det på kläderna då allt blivit för stort. Och det positiva är att jag tappat dom kilona överallt. Klockan är rent för stor så den måste jag ta in. Men ändå är jag inte riktigt nöjd.. Men med lite träning & springning & promenader ska jag nog ta ytterligare kilon   Och i morgon kväll blir det nog fest    Jag & Mariann har bestämt att vi tar det lite på sparken. Är egentligen bjuden på fest men nu känner jag för att ta det lite spontant & inte planera nåt. Var vi hamnar & hur kvällen blir är det ingen som vet   


Nej den minsta är inte så nöjd just nu så får ta hand om honom & sen ta en promenad.


Vi hörs!!!

Ovido - Quiz & Flashcards