My heart My life

Alla inlägg under augusti 2013

Av Linda - 15 augusti 2013 10:51

När jag har nåt inplanerat inför helgen..vad tror ni händer? Jag är på väg att bli sjuk..    vad fan liksom..? Otur eller vad? Som så ofta följer mig & gjort detta år... Tätt i snoken, knepig i halsen & huvudvärk. Typiska tecken för att en förkylning är på g. Har tagit mina dunderdroppar & hoppas verkligen jag slipper undan... Ska inte klaga, för jag är ytterst sällan sjuk... Sist gång var på nyåret då jag & barnen låg i kraftig förkylning. Hoppas inte barnen får nåt denna gång. Isak brukar också klara sig. Men återstår att se. Jag kan nog räkna på en hand hur många gånger han varit sjuk. Så jag är rätt nöjd.

 Och annars då? Jo här går det undan. Den äldste har börjat med sina "varför" varför det mamma? Varför ditt & datt?    Hör egentligen inte det till 4-5 års åldern? Men han är väldigt tidigt ute med det mesta. Igår tog jag fram pottan för att se om den kanske funkar. Han vet så väl när han måste kissa så egentligen är det bara upp till mig att inte bry mig om blöjan. Men nu får den vara kvar tills efter turkiet. Sedan helgen efter ska jag försöka ta bort den. 

 Och Noah, jaa dom två är helt olika personer. Noah är en rastlös grabb. Rejält. Nu går det från vardagsrum till kök på noll & inget. Och om saker inte blir som han vill ja jösses vad arg han blir. Så antingen är han strålande glad eller rejält arg & det kan vända på ett kick. Har fått plocka bort mina murgrönor jag hade i fönstret. Dom var ju ända ner i golvet så lillfisen var ju där med en gång & drog i dom. När han rev ner nr två åkte jag på rusta & köpte plast orkide'er. Helt okej & blev rätt snyggt, men ändå lite tomt då dom andra var så stora. Men men lite får man offra   


Och detta med bostaden & doms system.. gaah blir så trött... Fick ett "erbjudande" om en lägenhet & samtidigt som jag får det får också fyra andra det.. Varför? Bättre en får åt gången då? Tackar den första nej blir det nästas tur osv. Men nejdå, hellre göra fyra besvikna som hoppas. Ringde igen idag, samma visa, gör så gott hon kan bla bla bla. Och började nämna tvåor. Vad inbillar hon sig egentligen? Att jag ska stadigt flytta med mina barn & aldrig få ett riktigt hem & kunna sätta ner rötterna? Nej tänker inte hålla på & flytta på dom. Kanske dags att se sig om efter annat samhälle,stad?... Så just den lägenheten tappade jag hoppet om. Otur som vanligt   


Uuuh måste snart komma igång med träning & springning igen snart. Får ta tag i det efter Turkiet. Inte för viktens skull utan bara för min egen del    Mår så himla bra av det. Före resan finns inte tid. Om exakt två veckor är vi där nere. Nervös? Jaa Panik? Jaaa... Vad ska man ta med, hur mycket? Mat, blöjor? Osv.... Ja mycket att tänka på när man ska ha med två barn... Nån som har lite tips & råd som nyss varit där med små barn? Om vad man behöver ha med i matväg & blöjväg?


Ha en fin dag!!! Snart så Noah vaknar & ska ha mat. Vi hörs!!

Av Linda - 12 augusti 2013 20:22

Ja då var måndagen kommen & också snart gått. Begriper inte vädret. Känns inte som det gjort annat än åska & regna i två dygn. Så är det självfallet inte, men när den ena åskrundan är över kommer strax efter ett nytt. Ser att det är en ny omgång på gång nu. Det enda positiva med mörkret & regnet är att då kan man tända levande ljus & mysa!    Idag har jag varit uppe sen typ kvart över fyra.. zzzz... denna gång var det lillemann som inte ville sova. Tror det var tand nummer två som plågade honom eller magen. Inget dög i alla fall förutom att sitta upprätt i knät. Märks i alla fall på huvud & kropp att man nog borde sova nu     Men dagen idag har varit bra och detsamma med gårdagen. Mår otroligt bra! Hade lite egentid förut då barnen åkte till sin far. Hade egentligen planer på att springa, men med vädret som var  hur det såg ut här hemma (städmani!!!) fick just det vara. Ni förstår, så fort Isak kommer hem från dagis så är det till att hälla ut alla leksaker typ på golvet & inte städa. Vi tog en prat förut om detta faktum och då satte jag nu stopp för leksaker i vardagsrummet tills han lär sig städa    Ja vi får se hur just det går i morgon. Vore skönt att ha vardagsrummet någolunda i ordning. 

 Och nu ska jag berätta lite om min sköna snart treåring. Igår pratade vi om att han då skulle till sin pappa. Detta är hans ord & inte mina! I alla fall så sade jag att i morgon ska du till pappa. "Jag vill inte" Näha & varför inte det? "Mamma, jag tycker inte om pappa...Han luktar äckligt.. Jag tycker om dig, mamma" Kunde ju inte annat än le lite. Tro mig, jag har fått höra fler gånger att jag "luktar äckligt". Men sade också till honom att klart du tycker om pappa. Och pappa tycker jättemycket om dig. 

Och tror inte jag berättat detta, men en dag förra veckan var vi på affären, ställde oss i kö bakom en mann och Isak stod snällt i vagnen tills helt plötsligt "Mamma, han stinker! Han luktar äckligt"  Ååå vad man vill sjunka under jorden just då... Härligt med dessa barn    

Och i morse klippte jag hans naglar & hade tänkt ta tånaglarna också. Men min sax är inte bra & stackaren har mycket konstiga tå naglar. I alla fall sade jag att vi fick fråga pappa om han kunde klippa dom. Och sedan dess har han varit på dagis, här hemma & inte varit nåt mer prat på just det. Och när han kom för att hämta barnen hade jag totalt glömt detta. Och nu ska ni få höra, jag blir så imponerad, jag menar grabben är inte ens tre!!! Men tydligen var det nåt av det första han sagt när dom åkte iväg, att pappa skulle klippa tå naglarna då mammas sax inte var bra för det. Haha förstår ni? Hur kan han vara så alert & få med sig allt?   Min underbara underbaraste! 


Och annars mår jag som sagt alldeles kanon    Lite trött just nu förstås men annars bara bra. I morgon är det bvc med Noah & Isak får hänga på då han är ledig från dagis. Efter det får det bli en sväng över gränsen & inhandla lite blöjor & hämta mitt pass, onsdag ska jag till frissan & göra nåt med håret    före & efter bilder kommer kanske. Och om jag hinner funderar jag på att åka till Arvika & hämta barnens pass. Men tror jag tar det nästa vecka i stället. I alla fall känns det som om man har att göra denna vecka   

 Och så smider jag lite framtidiga planer hihihi, kan inte skriva här om det. Men ska försöka få till det jag smider. Men om det går vet jag inte. Ska i alla fall göra ett stort försök. Och ooh vad kul om det går   Vi får se hur det blir!


Nej mycket text. Puh, ska snart lägga ut lite bilder igen. Blir tråkigt med bara text. Men nu får ni ha en fortsatt trevlig kväll! Själv ska jag snart ut med Gizmo & så blir det nog sängen & läsa lite. Hoppas & håller tummarna på att fisarna är lugna till typ halv sju i morgon    Haha ja vi får se. 

Av Linda - 10 augusti 2013 20:06

Och hur mår ni där ute? Jag kan inte säga annat än att jag faktiskt mår riktigt bra    Jag har mina upp & ner dagar & så är det. Varit lite nere dom senaste dagarna men nu är jag på topp igen (så länge det nu varar   ) hehe nejdå men man tänker ju ibland men nu tänker jag lite annorlunda helt enkelt. Och jag måste erkänna, jag är inte självgod nu bara för att påpeka det innan jag skriver    att jag faktiskt njuter av att vara singel. Herregud inte varit det på dryga sju år!! Och nu njuter jag av det! Visst har fortfarande trista ensamma kvällar. Men när ex jag är utpå nykter eller ej, var jag än befinner mig så njuter jag. Att helt öppet kan titta, flörta & ha kul. Ingen att ta hänsyn till så sett. Självklart barnen. Men utöver det rår jag mig helt själv. Och det faktumet är alldeles underbart! Och så måste jag erkänna att det faktiskt är lite kul att jag drar blickar till mig. Jag!!?? Haha ja det känns fortfarande konstigt.    Man har ju alltid fått höra att man "duger" men typ inget annat genom åren. Och då blir man ju i den tanken att man "duger". Men jag känner faktiskt att jag är mer än "duger" ser bättre ut än "duger" osv. Låter jag självgod? Haha det kan jag lova att det är jag inte och har aldrig varit. Men som sagt att man drar blickar till sig, får leenden osv gör lite med en. Och det gör nåt med humöret. Kan inte säga annat att jag längtar till nästa helg. Då packar jag en liten väska & beger mig bort från Töcksfors    Men bara för att påpeka också att jag är inte längre bort än att jag har koll & får veta om det är nåt. Ja den var inriktad till dig. Just det. Och inte längre bort än att jag tar mig hit om det skulle behövas på nån timme.    Finns vissa jag ej litar ett dugg på vad gäller vissa saker. Men nog om det. Ska ha kul & njuta den helgen & leva ut mitt singel liv    Jag gör i alla fall sådant när jag faktiskt är singel.   Hoppas bara på att vädret blir bra. Ska bli skönt att komma bort lite & nu har jag faktiskt börjat längta lite till Turkiet också! Ha vad man kan ändra sig   

Och sen måste jag säga att dom senaste dagarna nu har varit väldigt bra. Isak har varit på gott humör & snäll och hur go som helst!    Jodå nån stund på dagen har han nåt trots utbrott men överlag har det varit mycket bättre. Och jag har njutit av att ha mina barn hos mig. Vi myser & hittar på saker. Mina barn betyder allt för mig & jag sätter dom först på alla sätt & vis. Tyvärr finns det folk som inte gör det med sina barn. Och just det kommer jag aldrig förstå. För mig finns det inget viktigare än dom. Och dom är värda mer än mitt eget liv. 

 Och nu för tiden händer det ganska mycket med Noah. Har lite ångest då jag inte skrivit upp datum då vissa saker hände, då jag hade ganska mycket själv att slita med i en period. Känns som om jag "missat" en hel del bara för det jag var i genom & hur jag mådde.. Det kommer jag aldrig kunna förlåta...Men försöker minnas tillbaka & ett ca datum i alla fall. Men nu har han alltså tand nummer två som såvitt börjar bli synlig. Och nu är det heller inte bara lite fram & lite tillbaka "skjuvning". Utan idag började han dra sig riktigt bra fram. Lyfte upp rumpan & drog sig fram   Och med bra fart. Gissa om jag är glad det hände här & det faktum att dom är relativt lite hos sin far känns ganska bra för då är chansen liten att jag missar nåt. Och klart det händer mycket med Isak också. Kommer med nya konstigheter & roligheter varje dag. Blir förundrad över var han får allt ifrån.   Och han är inte ens tre! På sätt & vis hoppas jag Noah tar det lite lugnare i sin utveckling. Alla är vi olika. Så är det ju bara. 

 Nej som sagt livet är alldeles mer än okej. Med mig, med mina barn, mina vänner & familj    Är så glad för alla jag har & kommer alltid ta vara på dom jag har oavsett vad framtiden har i väntan för mig.   Ni är viktiga för mig, varenda en av er, och antar att ni vet vem ni är som jag skriver om   


Det var nog allt för idag. Mina små troll sover & jag ska njuta av min egna lilla stund framför tv´n. Idag har det varit väldigt mycket pippi så skönt med lite andra ljud nu   


Ha en fortsatt trevlig kväll!!!

Av Linda - 6 augusti 2013 19:38

Har haft en mycket bättre dag idag. Lade undan tankar & allt sånt idag & bara hade en dag med mina underbara barn    Var ute & lekte en bra stund innan regnet kom. Och då myste vi inne. Varit en mycket bra dag så sett. Fick också tagit merparten av mina samtal. Ett positivt eller båda var väl det så sett. Men det första hoppas jag inte för mycket på men standardsvar: Gör vad jag kan. Så hoppas verkligen det denna gång. Nu får det vända & gå min väg. Jo så var det detta med personnummer då. Jo ringde Karlstad, men blev vidare skickad till Stockholm. Jo visst var mitt personnummer klart. Fick jag det? Nej, i karlstad sade dom att det skulle bli skickat till mig. Stockholm sade att så länge jag bor i sverige så skickar dom det inte. Så nu kunde jag ta med mig leg & personbevis & åka till en norsk polisstation. Och typ hoppas på att dom hade samma system så dom fick fram det "nya"... Så personbevis är beställt & bör dyka upp i postlådan innom några dagar. Lite smått irriterad då man väntat på att det skulle dyka upp i postlådan, personnummret alltså. Men men, nu kan jag i alla fall fixa pass & sedan är allt klart till man ska åka. 

Och så ringde jag idiot dialect. Ha aldrig med dom att göra!!! Efterlyste min telefon som jag skickade in, tog mitt telefonnummer & dom skulle ringa upp. Det gjorde dom fan aldrig! Ska aldrig någonsin ha nåt med dom att göra & har god lust att anmäla dom till konsumentverket för allt jävla krångel dom ställt till med. Dom lär höra från mig i morgon med. 

 Och annars åkte vi ut till familjen ("mormor & morfar"), fick middag & umgicks. Isak tyckte det var skitkul då kusinen var där. Och efter det lämnade jag barnen till doms far & jag tog med mig syrran på en shoppingrunda.    Och fick köpt mig fyra nya tröjor & dom flesta på rea så jag är skitnöjd!! Behövde det. Har egentligen shoppingstopp    Men ändå skitnöjd med mina köp & ingen ångest. Och det är bra! Efteråt blev det att hämta barn & nu sover båda. Noah somnade med en enda gång typ men Isak är det alltid svårt med då han som oftast är lite uppjagad efter att ha varit hos sin far. Ofta undrar jag om det är värt det att köra dit dom för inte ens två timmar & för att jag sen ska slita med läggningar. Men är ju hans barn också & dom behöver träffa honom. Fastän Isak säger att han inte vill. Men till slut vill han i alla fall och han ska inte få styra det. Men han har alltid & kommer nog alltid vara en mammas pojke   Spännande att se hur det blir med Noah, om han blir mammas eller pappas. Chansen är väl stor att han också blir mammas då han är oftast med mig. Men det får framtiden visa. Nej som sagt varit en helt okej dag & hoppas på en ny okej dag i morgon & det räknar jag med då det är det jag jobbar för. Och i morgon är det åter promenad upp till dagis & lämna Isak. Spännande att se om jag känner mig lika trist i morgon. Men det tror jag inte. 

Nej ha en fortsatt trevlig kväll! Nu ska jag ha tv´n för mig själv. Börjar bli lite smått trött på "Dora", "Chuggington" & "Musse"   

Av Linda - 5 augusti 2013 18:53

Har egentligen inte mycket att säga... inget positivt i alla fall... formen & humöret är detsamma... Och orsaken till detta håller jag för mig själv... Jag vet jag måste vända på mitt humör snart... Ser ut som jag känner mig för tiden... som om jag inte bryr mig om nåt... inte ens mig själv.. Jo nåt bryr jag mig om & för tillfället det enda & det är barnen.... Nåt positivt har det varit idag. Gick på vågen bara för skojs skull. Trodde inte det hade ändrat sig men jovisst. Ytterligare två kilo borta. Så nu är jag på totalt minus 17 kg!! Ofattbart... Att jag kunnat tappa det.. Alla dom där kilona. Hur stor var jag egentligen? Och inte direkt så att jag kämpat för dessa kilo, utan det har bara gjort sig självt... Och nu måste jag snart ta en ny shoppingrunda. Byxor har jag fått tag i men nu verkar det som om dom flesta toppar hänger som säckar på mig... Ska nog till Arvika på onsdag så får bli en tur & titta där isåfall... Men känner att jag nog vill gå ner lite till & börja träna ordentligt. Fast det var det här med tiden då. Men har möjlighet att träna en liten stund när barnen är hos sin far. Så får se hur det blir. Kan ju göra mycket hemma... Och  funderar på att åka bort nästa gång barnen är hos sin far.. Men så har jag också ett stort kontrollbehov & litar inte helt & hållet på vissa som gör att jag har svårt att åka iväg sådär.... Får fundera lite till.... Ska ge mig själv en sista dag att deppa ihop.. imorgon är det dags att vända blad & på tänkandet... jag får tänka lite annorlunda helt enkelt... vill nån inte ha med mig att göra så får det bara vara så...


Och idag började Isak på dagis igen. Vi promenerade dit & när vi var där fick jag helt ångest. Haha Isak var inte ett dugg ledsen medan jag bara ville ta honom med mig tillbaka. Och jag & Noah tog en omväg hem. Och när vi väl var hemma var saknaden efter Isak väldigt stor.. Visst får lite egentid med Noah & vi busade & myste. Men blir så himla tyst & konstigt utan min pratande snart treåring... Och så finns det stunder på dagen som jag verkligen känner att jag vill börja jobba igen... Bara nån dag i veckan eller nåt.. Men men det går ju inte. Och jag vet så väl att tiden när dom är så små försvinner så fruktansvärt fort. Så får tänka så...  

 Imorgon har jag ett par samtal att ta. Ett till ett ställe, säger inget mer än så. Och ambassaden för att efterlysa personnummer.. Är drygt 20 dagar tills vi åker & måste ju snart ha det... Och så måste jag ringa & höra ang min telefon som jag skickade in förra veckan. Och sidan jag ska logga in på visar att inget hänt med den förutom att den kommit fram.. Och detta var som sagt förra veckan & det skulle bara ta ett par dagar... Och saknar den.... 


Nej nåt mer negativt idag får ni inte nu   Kul att läsa min blogg eller hur? Vet att flerparten läser endast av nyfikenhet & inte för att det finns intresse.. Men det är väl så det är.... 

Av Linda - 4 augusti 2013 18:39

Ja då var det åter söndag. Mina älskade barn sover så sött    Och utan nåt krångel från nån. Så nåt gör jag bra    Men det är när det är helt tyst i lägenheten som tankarna åter kommer.... Ensamheten... ingen att prata med.... Ingen som kan få huvudet att sluta snurra runt eller att få tankarna på annat... Är visst i en tuff period igen... Och då tänker jag för mycket... Behöver komma ut & hitta på nåt men nu ska jag ha barnen i två veckor så lär nog inte hända. Visst jag har mina föräldrar som eventuellt kan ta dom men tänker inte utnyttja dom    Dom är helt underbara som ställer upp när jag behöver hjälp!!! Vad skulle jag gjort utan dom? Då hade jag definitivt gått under.. Så funderar på att fixa en liten överraskning åt dom som tack för allt dom gör för mig.   

Nej den här känslan jag åter fått.. lite som att vara bortglömd.... Hade det inte varit för mina föräldrar hade jag nog tagit mitt pick & pack & barnen förstås & dragit nån annanstans.. Man kan lika gärna börja om på nytt nån annanstans.. Att sitta ensam här eller där spelar väl ingen roll?  Känns som om jag kanske hade haft lättare att möta nån, nån annanstan... Men då innebär det också att jag blir helt ensam & inte har nån att luta mig emot... Får fundera lite mera tror jag..... Nej usch nu är jag bara negativ & trött..... 


Nu känns det som om sommaren snart är över för denna gång. Börjar bli lite kallare i luften. Men i år kan ingen klaga    Har varit en fantastisk sommar... Men kan inte säga annat att det nog ska bli skönt att komma iväg till turkiet i alla fall... Fast ändå jobbigt... Men måste bara intala mig att det blir bra bara man kommer iväg... Men allt som ska packas & fixas före ger mig ångest.... Men återstår att se om jag får kommit iväg då jag fortfarande inte fått personnummer..... och går in i den åttonde veckan i morgon.... så får väl försöka efterlysa det nånstans.. får väl börja med ambassaden men där är det inte telefontid förrän på tisdag.. 

Och i morgon börjar det "vanliga" livet igen. Med Isak på dagis. Blir konstigt att inte ha honom här. Men blir skönt för honom att få leka med dom andra igen. Börjar ångra lite nu att jag satte så sent datum på när Noah ska börja på dagis... Börjar krypa i skinnet på mig & vore skönt att komma igång på jobbet igen & det sociala.....Men dit är det ett drygt halvt år till.... 


Nej fixa & trixa lite nu & få huvudet på annat håll......

Av Linda - 3 augusti 2013 20:34

Då var det lördag då, eller snart slut vill säga.. Inte haft nån bra dag känslomässigt... Varit lite mycket känner jag... Mycket tankar snurrande runt i huvudet.. Känt den där hopplöshets känslan igen... Ni ska veta att det är inte alls lätt att vara ensam mamma till två små... Om ni ändå på nåt vis kunde veta vad jag går i genom på daglig basis... Och den önskan att man hade nån att luta sig emot... Jag blir frustrerad...irriterad... Vad säger ni egentligen om mig därute? Vänder ni ryggen till & skrattar åt mig? Se på henne, vad dum är inte hon? Osv..... 


Nej som sagt ingen bra dag alls..... Men livet går vidare eller hur?..... Börjar bli trött på att ens försöka längre... vissa saker..... Idag är en sådan dag att det är en förbannade tur man har barnen... Och samtidigt blir man fruktansvärt instängd... och ibland är den känslan jobbig.. Men det är ju värt det!!! Säger inte annat då mina barn är nummer ett för mig!!! Och ja det är jävligt tufft ibland & det döljer jag inte... Det är bara så det är.. Livet går vidare....

Av Linda - 2 augusti 2013 20:05

Ja vad har då hänt dessa dagar? Jo igår eftermiddag blev det visst en tur retur resa till Falköping. Min syster & hennes pojkvän hade gjort slut & märkte på henne att hon inte alls mådde bra. Fick tag i barnvakt & då var det bara att åka. 7 1/2 timme totalt ca blev det i bilen igår. Men vet själv vad hon går i genom så för min del var det inget att tänka på & att vara kvar där för henne funkade inte. Nåt mer än det tänker jag inte nämna om den saken. Jag lät henne bara veta att jag själv vet hur det är & att hon inte skulle känna sig tvingad att prata utan det gör hon när hon vill & om hon känner för det. Tio tusen frågor är inte aktuellt i den stunden & det vet jag allt om    Det är en sånn person jag är & hade gjort samma sak för vem som helst annan jag har nära. Funderade inte ens två gånger när jag förstod hur hon mådde. Och jag är också av den typen människa att jag frågar inte mycket utan känner man för det pratar man med mig & jag kommer lyssna. Mer än så är det inte. Så vi var inte hemma förrän typ 22.30 så barnen sov hos sin mormor & morfar. Måste ändå säga att resan gick ändå ganska smidigt. Men klart det märks på kroppen idag att man suttit ett visst antal timmar i bilen. Kan nästan jämföra det med en Ullared resa fast utan att ha varit inne & shoppat. Skämtade lite med henne om det igår    Och att ha sett min syster må så dårligt fick ju mina egna känslor att röras upp i ytan lite igen. Men ändå var det inte så tufft som jag trodde & kände det kunde bli på vägen hem. Och det som överraskade mig allra mest (förlåt syrran   ) var att när jag parkerat bilen där var det första hon gjorde att kasta sig om halsen på mig. Och hon är inte en sånn person som visar nåt på det viset. Inte till familjen så att säga. Det gjorde ont i mitt hjärta & samtidigt fick jag en varm känsla. Förstår ni? Och då visste jag att jag gjort rätt som frågat om jag skulle hämta henne    Men det visste jag ju från början. Så än en gång kan det konstateras att det att "göra slut" smittar..... 


Idag har vi inte gjort så mycket. Isak fick åka motorcykel    Han var skit glad & nöjd & ville gärna åka mera. Bild kommer senare! Så där blir det nog lite tjat på "morfar" framöver. 

Nej jag får skriva mer en annan dag. Har en pojk (Isak) som inte vill sova... Och han är egentligen hur trött som helst... Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi!

Ovido - Quiz & Flashcards