My heart My life

Alla inlägg under oktober 2013

Av Linda - 18 oktober 2013 08:51

Ja då var det fredag då & denna helg med barn   Så vad har hänt dom senaste dagarna? I onsdags tog jag med Isak på badhuset i Årjäng. Han stortrivdes. Men, ja ett stort men, ska man verkligen frysa i bassängen? För det gjorde jag! Och Isak också. Så vi stannade drygt en timme bara. Kommer inte åka dit med det första. Då åker jag hellre till Norge. Sedan åt vi ute & hadeen mysdag ihop innan vi hämtade hem Noah. Och igår vaknade barnen gruvligt tidigt & kände mig helt slut, utpumpad på energi. Så min syster sade hon kunde ta barnen några timmar (blev nog mest mamma som tog dom tänker jag) Isak var helt hysterisk när jag åkte. Kom hem i alla fall & fick sovit en dryg halvtimma. Och när jag vaknade mådde jag ännu sämre. Ont i hela kroppen & mådde skit. När jag hämtade barnen efter några timmar fick jag höra att jag inte såg så pigg ut. Och kände mig som om nån kört över mig med en ångvält. Kom hem med barnen fick stoppat i mig ett par ipren. Som tack & lov gjorde susen under kvällen. Medans barnen åkte till sin far bäddade jag ner mig i soffan & kollade på nån deckarserie. Var härligt att bara ha den stunden för sig själv! Nätterna & morgnarna har inte varit nån höjdare här. Men inatt var den helt underbar!!! Så känner mig hur pigg som helst. Lade Noah i sin egen säng efter barnen hade somnat. Han vaknade en gång vid 24 och sedan sov han till 6!! I sin egen säng   Så är skitnöjd att i alla fall en av dom sover i sin egen säng! Isak började tjata att han ville upp när klockan var 04.30, somnade om, tjatade vid 5. Och sen var det tyst tills Noah vaknade vid 6. 

 Och annars idag har det inte hänt mycket. Har funderat lite, som vanligt   Har kommit fram till vissa saker & känner nog att det bara är en sånn ny period. Mer än det skriver jag inte om det. Men nu ska jag endast tänka på mig själv & mina barn. Dags att ta tag i vissa bitar i mitt liv. Och är motiverad för detta nu. Och so what om jag sitter här själv kväll efter kväll? Åtminstone har jag barnen & dom lämnar mig aldrig!!!! Men nu har jag planer för den egentid jag har. Men det berättar jag om en annan gång. Kan säga så mycket som att vissa ändringar är på g. Och sedan kommer jag dra mig undan en stund. Vilket jag i och för sig redan gjort. Men nu ska jag bygga mig en ny mur & stanna där en stund. Inte låta nåt påverka mig. Jag är starkare än jag någonsin varit & har tagit mig i genom rätt mycket. Ska nog klara detta med! 

 Ha en fin dag!!

Av Linda - 15 oktober 2013 20:44

Har haft en riktigt bra dag måste jag nog få säga. Har umgåtts med mina barn & bara njutit. Och när Noah tog sig en lur tog jag med mig Isak ut. Precis utanför vår dörr har vi typ berg & stenar & jag tänker vi var ute i alla fall 1 1/2 timme    Isak älskar att leka där. Klättrar upp & glider ner. Hoppar & har sig. Och hans humör idag generellt har varit på topp    Så varit riktigt kul. Och så promenerade vi till "karusellen" som han kallar det & där kom syrran som skulle passa honom medans Noah & jag var på denna extra kollen med huvudet. Och nu för det första: Vi hade inte ens fått en egen tid!!! Utan fick höra med en gång att detta skulle gå snabbt & att läkaren skulle bara titta på kurvorna på pappret. Och han kom tittade på det. Klämde & kände lite på huvudet & det var det typ. Saken är den att jag inte är det minsta orolig för att det skulle vara nåt fel. För han är pigg & klar i huvudet & gör allt han "ska". Men det ser inte så bra ut att alla andra kurvor följer sin linje & omfånget på huvudet ner nästan på den nedersta. Så i alla fall skulle han gå & skriva några rader till typ nån specialist barnläkare. Fick inte veta eller höra mera än så. Har ingen aning om var men skulle gissa på Karlstad. Hoppas det i alla fall för Arvika jo ja är just Arvika. Men vi får se. Dimper väl ner nåt om en sisådär tre månader   

Så körde vi hem syrran & åkte hem ganska fort igen. Var typ bara inne & sa hej till familjen. Och kom hem & gjorde det vanliga bestyret, som laga mat & diska. När barnen blev hämtade av sin far gick jag & Gizmo på promenad. Kom hem & dammsög. Gick ut med sopor & sedan fastnade jag hos grannen. drack kaffe & pratade. Härligt att bara kunna typ knacka på fönstret & bara spontant få kaffe & ett trevligt samtal. Så det ska vara    Hämtade hem barnen & det är som vanligt när dom varit hos sin pappa. På med pyjamas, borsta tänder & sova. 

 Så dom sover sedan en stund tillbaka.. Funderar på att snart göra detsamma. För här var det upp vid fem när Noah satte sig upp på glatt humör & sa "tatt tatt". Har lärt honom tack som ni kanske kan förstå. Och är det nåt jag tycker är extremt viktigt & nåt jag lärt Isak så är det just att tacka. Så fort man får nåt, ätit eller dylikt. Och är riktigt stolt över hur duktig han är på just det. 

 Förut fick jag frågan om jag ville med på julbord på Waterside i december. Fick också reda på då att det var bara par som skulle dit.. Så fick lite att fundera på. Visst är barnledig den helgen...men.. att sitta som enda ensamma bland par känns inte så kul... Åter igen blir man liksom lite "utanför" bara för att man är ensam... Men jag har inte "valt" att vara ensam.. Eller jo på sätt & vis. Men ändå... Just nu känner jag att jag inte vill vara ensam längre... Just idag just i detta ögonblick kunde jag behövt lite sällskap... Men livet är nu en gång så. 

 I morgon är en ny dag.. då ska jag & Isak på badhuset & lutar åt att mamma får passa Noah några timmar. Behöver lite egentid med Isak känner jag & att bada med två ensam går inte även om Noah hade tyckt lika mycket om det som Isak. Men får ta med Noah en annan gång kanske.. 

Av Linda - 14 oktober 2013 19:54

funderar...är ju en funderare... men visst ter sig livet & ödet lite märkligt ibland. I alla fall är det ett par saker jag tänkt lite på.. Som det här med att få besök.. Ska man behöva skicka en officiel inbjudan till bla annat sina vänner för att dom ska komma på besök? Visst jag fick inte personligen så mycket besök när jag bodde med mitt ex heller. Men där dök i alla fall folk bara upp på en kopp kaffe eller dylikt. Sedan jag blev ensam så kan jag nog räkna på en hand när folk kommit på besök.... Lite märkligt ändå & det gör ju inte ensamhets känslan nåt mindre. Och om det kanske inte var besök så gick vi ut & åt ibland. Men förutom födelsedagsfirandet i fredags var det en stund sedan nåt sådant "spontant" äta ute middag hände. Jag är sällan "ledig" eftersom jag har mina barn så mycket som jag har. Nästan så man kan undra om det är mina barn eller mig det är nåt fel på? Haha ja mig vet jag ju   Men det är väl ofta så att människor har nog med sitt eget... sin egen familj. Och mina vänner har ju en andra partner vilket också underlättar för dom om dom skulle vilja göra nåt. Visst jag har ju mina föräldrar men jag tänker inte utnyttja det. Jag ska stå på egna ben & så är det bara. Senast förut idag sade mamma att hon kunde gärna ta Isak ett par dagar. Mitt svar blev faktiskt nej. Dels var dom borta nu i helgen & visst om jag har den ena hemma men ändå blir det konstigt. En natt eller så nån gång kommer jag inte säga nej till. Men så tycker jag så som Isak att han börjar bli så stor så han har en egen vilja. Och vägrar han sova där tänker inte jag tvinga honom. Och trotsen har det heller inte varit så mycket av i det sista. Han verkar ha lugnat sig & hållit sig där en stund nu. Kanske är den fasen över & bara att invänta nästa   Nej allt känns faktiskt riktigt bra vad gäller det där att vara ensam med två små. Tycker jag hanterar det riktigt bra. Och eftersom jag mår så bra som jag gör hanterar jag trots & dårligt humör på ett helt annat sätt. Mitt tålamod är enormt.. ja så länge det inte blir pressat för länge   

 Och så är det här med allt bråk som varit. Tänkte lite på det här en dag. Visst är det väldigt märkligt hur två människor som aldrig förr "bråkade" helt plötsligt gör det när man separerat & är färdig med varandra. Ja nu är det ju inte bråk men har varit mycket sådant i perioder. Men egentligen är det nog kanske inte så konstigt.   Men men

 Och detta med ödet & livet & allt det där. Jag har berättat förut att jag har ett intresse för nån, bara just det att "tiden inte är den rätta". Men jag kan ju inte annat än säga att efter att ha haft lite kontakt & lärt känna denna person lite bättre så är jag inte mindre intresserad. På många sätt & vis är vi lika & har en del gemensamma intressen osv. Och som tur är också så är vi inte för lika vad jag förstått. För är man för lika & har alla intressen gemensamma är det nog inte helt bra. Då har man liksom inget "eget" om ni förstår vad jag menar. Men jag som jag också skrivit förut har en typ av tro på ödet. Men också att ödet innebär val av väg att gå vid en korsning. Allt är inte förutbestämt, utan man kommer till ett vägskäl & därifrån får man några val. Och då återstår det bara att välja för att se var den vägen för en vidare här i livet. 

Mitt sista vägskäl kan jag inte annat än säga att jag valde rätt. Definitivt. Se på mig idag. Så är det nåt jag inte ångrar är det just det. Egentligen ångrar jag inte nåt så sett. Jag har fått erfarenhet, vuxit & blivit starkare av allt jag valt genom livet. Nu fattas egentligen bara det där lilla "extra". Men jag mår utmärkt ändå. Och ja jag kan nog påstå att jag är lycklig & nöjd. 


Det var allt från "livets tankar" haha. 

Av Linda - 13 oktober 2013 19:27

Och barnen är hemma & sover. Haha i min säng, var annars?    Spelar ingen roll. Är ju ändå ensam så. Men ska börja jobba lite på det så att dom somnar i sina egna sängar. För man vet ju aldrig om man möter nån. Och dom ska inte dela säng med någon annan än sina föräldrar. Så är det bara. Annars har jag fått gjort en hel del denna helgen. Promenerat med Gizmo. Riktigt skönt att komma igång med det igen! Fast inte så lätt med det till veckan då Isak är ledig från dagis. Men ska nog ändå göra ett försök. Och så har jag fått tvättat bilen både invändigt & utvändigt. Var behövligt. Sedan har jag framkallat lite kort så nu ligger jag helt med på det. Om det går för länge innan man framkallar blir det ett antal om man säger det så. Sist gång blev det dryga 500 (som fortfarande inte kommit in i album) och denna gång dryga 700!!??! Haha jag tycker inte jag tar kort så ofta men blir ändå en del. Och när vi ändå är inne på just kort. Fick se bilder på mig från maj. Och oj vilken skillnad på då & nu. Då syns det för min del också hur mycket jag egentligen gått ner. Och hur underbart är det inte att kunna gå på vilken som helst affär & komma ut med en medium!!! Härligt! Och när vi ändå är inne på kort. Nu kommer bilderna på mitt hem. Lägger också ut länken till blogginlägget där jag lade ut kort på mitt gamla boende så kan ni jämföra. Haha stor skillnad men trivs ändå mycket bättre här! 


                             


Skriver inte vad varje bild föreställer utan antar att ni ser det ända    och detta är kort före gardinbytet. Har inte brytt mig om att ta nya.  Så har väl fått det rätt så bra. Och egentligen tur att allt inte syns på korten. Hur slitet det egentligen är. Men sådant går att fixa & mycket kan man fixa själv med lite hjälp. Så det löser sig. 

 Denna vecka som kommer blir nog rätt så lugn. Ska till läkaren med Noah på extrakoll    Hans huvud växer inte som det ska.. Men han gör allt han ska göra & lite till. Mycket i det "lilla" huvudet    Så jag är inte ett dugg orolig över detta. BVC ville bara ha doktorns åsikt & koll för att ha sitt på det torra. Så vi får se vad som händer där men har en känlsa av att det nog blir röntgen också. Men vi får se. Och vet ni vad? Idag sov jag faktiskt länge!! I normala fall hade jag varit uppe typ 6-7 men idag tvingade jag mig själv att bara ligga fastän jag vaknade där vid 6. Och då sov jag till 8!?!! Händer inte så ofta. Men det var skönt & idag har jag bara ja njutit lite då jag vet att jag har fullt upp med två hemma denna vecka som kommer. Funderar faktiskt också på att ta med dom till badhuset nån dag. Åker inte ensam med två, antingen fixar jag barnvakt åt Noah eller får med mig nån. Dom älskar ju bada båda två. Så vi får se. Annars har jag inga planer. Bara njuta & umgås med mina älskade barn    Nej nu orkar jag inte skriva mera. Länken till bilderna på förra boendet kommer längst ner. Ha en fortsatt trevlig söndags kväll! 


http://heartoflindaj.bloggplatsen.se/2013/05/01/9790915-efter-bilder/

Av Linda - 12 oktober 2013 13:58

En helg utan barnen är som en helg där en stor del av mig fattas.... Dagar med tystnad & tomhet... Och har jag inte nåt i händerna så blir jag bara sittande och tänka. Usch å fy    Men fördelen är att jag får gjort sådant jag inte har möjlighet till annars. Och sova ut. Inte för att jag sover så länge ändå. Men man tänker ju också, hur mår dom? Vad gör dom? och så vidare. Och så får man höra, passa på att njut osv. Vadå njuta? Jag njuter inte att vara utan mina barn. Men men. 


Gårdagen var en bra kväll. Jag & Mariann har pysslat & planerat en stund för gårdagen. Mariann gjorde allt jobbet. Vi åkte hem till Renathe & kidnappade henne då hon fyllt 35. Och det tyckte vi skulle firas. Hon blev rätt så överraskad kan man säga. Det blev en hel kväll på Waterside med ett riktigt härligt gäng tjejer. Och Renathe verkade ha en riktigt bra kväll & det var det som var meningen. Tror nog alla tyckte det var en bra kväll. Och det var det! Tack än en gång tjejer!


Och idag har jag bytt gardiner och städat. Bonade golven ännu en gång innan jag & Gizmo gick långpromenad. Riktigt härligt! Och när jag kom tillbaka hade jag förhoppningar på att denna gång skulle boningen gjort sitt. Men åter blev jag besviken. Syns knappt att det blivit gjort.    Ska göra ett sista försök nästa gång jag är ensam & se om det blir tredje gången gilt. Men nu tycker jag faktiskt det blivit riktigt mysigt här. Hjälpte väldigt med ett gardin byte.    Och annars idag händer inte mycket mera. Ska förbereda lite mat, kul att äta ensam....nope.. men känner mig inte direkt social heller just nu.... Och sedan funderar jag på om jag åter ska plocka fram broderiet & sy lite. Får se vad som händer. Hade hoppats på nåt helt annat denna lördag men men fel tidpunkt & allt det där    Men har ändå en känsla av att jag satt lite spår. Kryptiskt men en mening med det    Och sen ska jag lägga ut kort på vårat nya hem    Ska bara ta nya eftersom det blev bättre nu med nya gardiner. Hehe. 


Nej det var nog allt just nu..  Ha en trevlig dag!

Av Linda - 8 oktober 2013 17:16

Jag vill inte ha det så här med bråk & tjafs & allt det där. Orkar helt enkelt inte. Jag kanske bryr mig för mycket helt enkelt... Inte om honom såklart. Han skiter jag fullständigt i. Men att jag kanske på nåt vis överbeskyddar barnen? Jag får nog ändra lite på mig. Jag får nog bara sluta. För i slutändan är det mig barnen umgås mest med & chansen är väldigt stor att det är mina spår som följs. Och just det här vill jag inte att dom ska följa. Men saken är ju den att om jag är den "större" personen så visar jag ju också barnen nåt eller hur. Och i slutändan är det ju det jag vill vara för barnen & faktum är ju att då jag spenderar mestadels av tiden med dom så är det så att säga jag som uppfostrar dom också. På daglig basis lär jag dom rätt & fel. Och vad jag "visat" senaste dagarna är fel. Nej jag har förstås inte "visat" eller sagt nåt franför barnen. Det kommer jag aldrig göra. Och när Isak berättar saker så klart jag måste lyssna & självklart svara på ett positivt sätt. Nåt annat vore ju idioti. Och nån idiot är jag inte fastän nog många tycker det. Och bara för skojs skull räknade jag lite på timmar i året som dom är med mig. I genomsnitt är dom med mig drygt 7200 timmar. Ett år är ca dryga 8700 timmar. Så då kan ni tänka er vem som i största sannolikhet barnen lär följa.. Nu ska ni inte tro jag nekar honom att se sina barn mer. Fast några tror nog det. Han får mer än gärna ta dom när han själv önskar. Men så är saken den också att Noah är endast snart 10 månader & han ska inte vara borta från mig för mycket. ( Detta har jag studerat mig till   ) Blev lite orolig då han varit borta varannan helg i 6 månader. Men det ska inte vara nån fara med två nätter i rad men inte mer än så fram till dom är ca 1 1/2 år. Men då pratar vi alltså nätter. Och det har inget med dagtid att göra. Och jag vet ju självklart att man kan aldrig ändra det faktum vem som är doms mor eller far. Och nej jag är inte dum & fattar mer än vissa tror. Som ni förstår har jag haft en del att tänka på dessa dagar. Men nu får det vara slut. Dags att åter igen backa & låta saker normaliseras. Och vad han gör med sin tid med barnen får bli hans ansvar. 

 Men nu får det vara bra & jag ska vara tyst & inte "bry" mig. Resultatet visar sig om några år. 


 Nu ska jag snart sova haha varit uppe sen halv fem & ska upp vid två inatt. För blir visst en spontan tur till Ullared    Barnen är hos min underbart snälla mamma & pappa   och eftersom jag ska köra är det bästa att få sova mest möjligt. Så är det med det. 

Av Linda - 7 oktober 2013 10:50

Ja ny vecka då... har fått undan städningen nu. Fast inte alls kul då det knappt syns att man gjort nåt... Golvena här är så jäkla slitna så att man gjort en ansträngning syns inte    Men känns bra för egen del. Mår inte helt hundra idag känner jag.. Varit lite mycket denna helgen & har knappt andats emellanåt allt som blivit... och då en 12 timmars fest på det märker nog kroppen av en bra stund efteråt. Och eftersom jag inte riktigt kunnat slappna av efter det så hänger det nog kvar... Ett huvud som bankar & överlag inte i form.... Den minsta sover nu & den äldsta är på dagis. Och här sitter jag med alla möjliga känslor... Men men så är jag nu en gång. Tänker mycket & allt ska funderas på.. Ni får tro vad ni vill men jag är inte knäpp...   Och hade ni vetat allt jag vet hade ni nog inte sagt så mycket. Endast ett få tal männsikor som vet. Och det är dom jag helt till hundra litar på. Och kan också tro att många av er fått höra en del lögner... Men för min del har jag min stig helt ren. Är det nåt jag värdesätter mest så är det ärlighet. Och där kan jag med 100% garantier att just ärlig är vad jag varit. 

 Resten av denna dag finns inga stora planer. Inväntar en telefon att min bil är klar, hoppas verkligen den blir klar idag. Blir lite smått nervös att sitta utan bil ifall nåt skulle hända. Men då har jag alltid människor runt mig som ställer upp omgående    så ingen fara med det. I alla fall hoppas jag få hämta bilen. Sen ska jag nog bara umgås med mina söner    Och nåt mer än det finns inte på agendan idag. Och finns det nåt mysigare än att få gosa i sängen med barnen & höra dom somna    Känna hur behövd man är. Att se hur dom slappnar av. Att dom somnar i vetskapen att oavsett vad kommer jag alltid vara där för dom! För dom skulle jag ge upp själva livet. För dom är livet!


Nej nu ska jag ta lite kort på lägenheten & så ska jag försöka lägga in dom här ikväll. Så kan ni jämföra med mitt föregående boende haha


Ha en trevlig dag!! 

Av Linda - 6 oktober 2013 16:19

Man inbillar sig & tror att nu ska allt vara lugnt & fridfullt. Man är ense & allt det där. Åter igen vad fel allt ska bli... Hur tanklösa vissa människor faktiskt är! När ska jag få lugn & ro? När ska allt gå över? Ska det hela tiden behöva bli så här... Då ska man åter igen igenom en ny pärs. Tack så jävla mycket!!! Jag börjar nå en viss gräns där jag känner att nu är det kanske helt enkelt nog? Jag är så in i bomben snäll just nu så jag skriver inte vad det handlar om..... Jag är så himla frustrerad & arg.... Fan när tar allt egentligen slut? Ska det vara så här? Har ju känt att saker & ting börjat vända... men så blir det så här? Har ju faktiskt känt att min tur börjat vända... Men det var väl bara tillfäldigt..... Vad har jag gjort för ont? Jag är inte världens bästa människa... men ändå...... Har god lust att bara skrika ut... Men det går ju inte... Mina barn är här & då ska jag bara bita ihop & vara som vanligt... En bra dag blev mycket mindre bra på en handvändning.... Och ärligt talat..just nu i detta ögonblick... fan vad jag förbannar den dagen jag mötte dig!!! 

 Skulle kunna skriva så mycket mera...... men låter bli... Nu ska jag lugna mig, mysa med mina barn.   Och när dom somnat för kvällen kan jag reagera..... 

Presentation


This is me & my life

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14 15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards