My heart My life

Alla inlägg under januari 2014

12

Av Linda - 12 januari 2014 20:03

12... 12 dagar in i det nya året... så länge gick det... och vet inte vad som blivit fel... min nonchalans är som bortblåst.... Har haft en period som jag klarat mig bra, inte brytt mig om mycket... eller inte tillåtit mig känna helt enkelt... så bara brister det & man mår uselt.. Ska jag skämmas? För det har ändå varit en tuff helg/dagar.. Stått själv med den hemska medicineringen på Isak... Och att behöva göra nåt sådant... ni anar inte hur det känns..... Och sedan mycket på det.. och bara sådär från ingenstans är jag nere igen.... Vill inte... men jag rår ju inte för det... innerst inne vet jag vad som påverkar detta.... men det är skitsamma... mina närmaste vänner vet nog och för er andra spelar det mindre roll... det är som det är.... huvudet spinner runt & har så otroligt mycket jag kunde tänka mig få ut just nu... Men inget jag tänker skriva här..... just nu känner jag mig inte alls "stark"..... är bara glad mina älskade barn sover... att dom slipper se mig nu.... i morgon är en ny dag... bara att bita ihop.... det blir bra. Jag vet det.... just nu känns det bara inte så.... 

Av Linda - 10 januari 2014 08:26

Det finns inga ord som kan beskriva känslan man sitter med.. Isak har påbörjat sin behandling.. Och om ni aldrig varit igenom detta själv kommer ni heller aldrig förstå... Hur hemskt det är att tvinga sin son ligga still.. Dra ner byxor & blöja & föra in denna hemska sak i rumpan.. Han gråt & jag gråt... Så fruktansvärt hemskt. Och du sitter med den känsla att du gör nåt så fruktansvärt fel... Men ändå inte... förstår ni? Detta är i slutändan för hans eget bästa, jag vet ju det.. Men ändå så fruktansvärt hemskt... Och det värsta är att vi garanterat måste igenom detta idag igen & i morgon.. Och kanske även bli tvungna til det senare om det inte kommer igång av sig självt... Och med just detta står jag ensam.... Och det är så himla tufft att behöva vara den stora stygga vargen.... Men vad ska jag göra?   

 Annars mår jag fin fint. Livet känns härligt. Haha och att få höra vissa saker får mig bara att skratta. Haha om ni bara visste    Som jag sagt hela tiden får man som man förtjänar & kunde inte vara mer sant. Hihi Men nog om det. Planen idag är att handla lite, fixa.. och usch ja begå detta sk övergrepp... Sedan ska barnen lämnas till sin mormor innan det blir lite överraskningar i kväll. Berättar mer om det senare. Men i slutändan blir det här en fin fin dag. Minusgrader har det också blivit och ser ut vädermässigt att bli en fin dag. Nu kunde det egentligen ha kvittat med minusgrader. Men ändå kul om det även kunde komma lite snö så vi kan gå ut & busa i snön & åka pulka. Men ser dårligt ut med snö än så länge men vi får se vad som händer. Nej få i sig lite frukost innan det är dags att åka iväg. Handla & så måste jag på apoteket & hämta ut resten av grejerna Isak ska ha för sin mage... Hurra    Men men som sagt i slutändan blir det nog bra & förhoppningsvis kommer hans mage till slut fungera av sig själv. Ha en fin fin dag!

Av Linda - 7 januari 2014 20:07

Morgonen idag tillbringades mestadels i telefon & merparten av den tiden i kö. Det var felkopplingar & massa annat krångel innan jag äntligen kom rätt. Min son har som ni vet stora problem med sin mage. Och nu efter ett antal läkarbesök & samtal hade jag fått nog att inte bli trodd eller inte bli tagen på allvar. Hade manat upp mig & var helt klar för att slåss. Och det behövde jag inte alls. Den sköterska jag fick prata med var helt underbar. Och fick med klarttext även höra att det inte är normalt att inte bajsa på flera dagar. Man ska bajsa varje dag. Och det roliga är ju att Isak så länge jag kan minnas gått sisådär 3-4 dagar ända fram till för ett par månader sedan. Och när jag reagerade på 3-4 dagar fick jag höra att det var normalt, att alla var vi olika. Men det vill säga att så är det altså inte. Hade jag stått på mig mer den gången kanske han hade sluppit allt detta nu. Jo i alla fall, nu har vi fått två olika lavemang. Ett som ska tas i tre dagar. Som ska rensa absolut allt. Även den förvaring han har i sin mage som han antagligen sparat i hur länge som helst. Och när vi är klara med det & om det inte händer nåt av "sig självt" dagen efter ska vi ge (vi? Jag) ge honom det andra. Just för att vi ska vara helt hundra på att magen ska vara helt tömd så vi kan normalisera tarmar & få bort "förvaringen". Och medans vi väntar på att få tid hos läkare ska vi ha telefonkontakt ofta för att se så detta funkar. Och jo vi ska byta ut laktulosen med nåt annat pulver typ. Så är så himla lättad & glad att nu äntligen blir jag tagen på allvar. Är så glad att jag står på mig & är engasjerad i mina barn. Det är ju inte alla som är det tyvärr. Så det känns otroligt bra, att nu äntligen ska vi få ordning på det också. Och då har jag plötsligt inte några stora bekymmer kvar   

 Och annars idag har det inte hänt så mycket. Byggt ihop en byrå som inte alls passade in där jag tänkt även fast jag kollade & mätte innan den blev införskaffad. Men bara jag får plats i förrådet så kan jag organisera om i "klädkammaren". Har tänkt sätta ner skötbordet dit men för tillfället är det fullt. Och den står också helt okej där den står nu. Så får se hur det blir. Nej annars har det inte hänt så mycket. En lugn dag. Haha jo fick lite nys om lite.. Hmm jag måste ändå vara pyttelite intressant när folk kollar upp mig på nätet & börjar läsa min blogg... Haha och för att säga det så, att jag har varit väldigt ärlig om denna person. Haha och tydligen "pratar" folk om det till denna. Hmm låter lite som en annan som sade detsamma. Men denna någon undrar jag om verkligen har vänner?   Spelar ingen roll, jag är ärlig, här får jag utlopp & detta är min sida. Tycker ni inte om det, skit då för fan i att läsa. Yttrandefrihet finns nåt som heter. Och allt skriver jag inte, tänker faktiskt innan & är inte så att jag "trakasserar" någon heller. Men kul att folk tydligen pratar om mig. Har ju fått höra att det går lite snack om mig. Vem har jag även fått höra. Men jag bryr mig lite. Låt dom prata. Jag har inte gjort nåt fel, jag är den jag är & ber inte om att folk ska tycka om mig. Så var det med den saken.

 I morgon börjar vardagen igen här. Isak tillbaka på dagis. Ska bli så himla konstigt & tyst när han är borta. Längtar mer & mer tillbaka på jobb. Ska bli skönt att få tillbaka min egen vardag. Mycket att se fram emot    Mycket som händer & mycket på gång. Känns härligt!!! 

Av Linda - 5 januari 2014 08:54

Hej hej. Idag är det söndag & jag sov faktiskt ända till 8!!? Inte alls likt mig men det var skönt. Jag älskar morgnar med eller utan barn. Bästa tiden på dygnet. Man vaknar & känner sig redo för en ny dag. Lukten av kaffe. Lugnet. Se solen stiga upp, eller ja i alla fall att det ljusnar. Idag ser det ut som att det kanske blir en dag utan regn. Hmm ja vi får väl se    I alla fall känslan av att livet är faktiskt bra. Man har underbara vänner & en alldeles underbar familj.    Och att man känner även att det är så bra som det kan bli. Och att jag personligen inte letar efter den där "rätta" utan jag tar saker som det kommer. Det som händer det händer. Och att få nya vänner känns också riktigt bra. Som ex grannarna till min bästa vän. Dom verkar riktigt mysiga. Är i min ålder & en dotter som är lika gammal som Noah. Vi var där en sväng igår & doms dotter är svårflörtad medans doms hund som jag bara älskar. älskar mig med haha Han är så jäkla cool. I alla fall kämpade jag länge med att få ett litet leende av dottern. När jag lade mig på golvet & busade fick jag äntligen ett leende & t o m ett skratt.    Och när man tänker på hur olika dom små är. Om man jämför ex henne & min minsta. Hon verkar så lugn & försiktig (kan ju vara för att jag än så länge fortfarande är okänd för henne) Hon ser på en som om "vem fan är du" och är som sagt lite små allvarlig & lugn. Så ser man min lilla buse. Med sin otroligt starka vilja & humör. Ena sekunden kan han skratta & le som bara den. Om han är på bus humör kniper han ihop ögonen & kommer med värsta leendet. Gör han nåt han inte får kommer det blicket. Och säger man nej åt nåt han verkligen vill ha. Jösses säger jag bara. Då slänger han sig på golvet, skriker & dunkar huvudet i golvet. Mmm han har en fin panna kan jag lova. Haha. Nej men det jag ska fram till är ju att vi alla är rätt olika. Finns det nån i världen som egentligen är lika på alla sätt? Jag tror inte det och det är ju väldigt bra. Tänk vad tråkigt om vi alla var lika. 

 Nog om det. Detta år har jag mina mål, inte löften för det tror jag inte på. Utan små mål. Det första är att jag vill ju gärna ta dom sista kilona. Men saken är ju den att jag ändå trivs precis som jag är nu. Men vore ändå kul att se en liten siffra på vågen. Men då innebär det att jag igjen skulle behöva nya kläder. Men inget jag tänkt kämpa livet ur mig för. Utan jag tar mina promenader/ spring turer. Och inte bara för viktens skull utan för att jag mår bra av det. Skulle vilja börja träna men där är ju tiden ett problem. Visst jag har tid inte det, men man kan inte ta med sig två busar & träna    Men tar det som det kommer. Sen skulle jag vilja innan detta året är slut, ha slutat röka. Även detta för min skull & även för barnens. Just det är lite svårt när man går hemma hela dagarna men handlar också om vilja. Och det sista & allra viktigaste: Börja leva & njuta. Ha kul medans jag kan. Både med barn & utan. Och det är det målet jag sätter först. Tänka lite mer på mig själv. Just det, var ju inte det sista. Jag ska bli mer ekonomisk. Ni vet, har man pengar använder man dom också. Men jag ska börja tänka lite mer & få lite mera koll. Och det har jag startat med. Ni skulle bara veta vad jag egentligen sitter kvar med när alla fasta utgifter är borta. Så där ska jag alltså skärpa mig. 

 Och idag blir det en lugn dag. Inga stora planer. Ska ut på promenad & annars händer inte mycket. Ska nog dra fram broderiet & sy lite. Nå, får se hur det blir. Nej dags att få i sig lite frukost kanske. Lämnar er med lite bilder. Ha en fin fin dag!

         

Av Linda - 4 januari 2014 05:56

Ja hur har det nya året börjat för er? Jo här har det varit bra. Nyårsafton firades med vänner på 30 års fest. Vilken lyckad fest det var! Hade jättekul. Och fick höra så mycket positivt & jag sög åt mig alla komplimanger jag fick. Och att få höra vissa saker gjorde kvällen bara ännu bättre. Går inte in mer på just det men kändes så bra att åter igen få höra hur rätt man gjort. Nej det var som sagt riktigt kul. Och att nån berättar saker för en att nån litar på en så mycket tycker jag är riktigt kul. För är det nåt jag är stolt över är det just att man faktiskt kan lita på mig. Jag är absolut inte den som springer med skvaller. Och om det skulle hända att man blir ovänner med nån som berättat nåt man ska vara tyst om så självklart är man ju tyst ändå. Men det är min mening. Vet om vissa människor som gjort så & det gör mig så arg & besviken. I alla fall blev jag full & go & tog mig till min kompis & fick önskat henne gott nytt år. Uuuh var lite små full så babblade på som bara den när vi tog oss en tur till hennes granne    Jag var nog lite små jobbig kan jag tänka mig haha men jävlar vad kul jag hade. Mycket lyckad kväll & fler sådana ska det bli i år. 

 Här är det tyst & lugnt. Inga barn hemma..Visst är det lite knepigt, klarar inte sova länge med dom, för då ska dom upp men klarar fasiken inte sova länge utan dom heller   Men idag gör det inte så mycket. Ska städa & då är det skönt att komma igång tidigt. Och jag är & förbliver en morgon människa precis som min mamma    Och julen är helt & hållet ute ur mitt hem. Och känns så himla skönt för allt blev så mycket ljusare med en gång. Bytte ut vardagsrums mattan igår. Hade typ rya matta tidigare. Och med t vå små barn har inte det varit optimalt med en sånn matta då allt sätter sig i den. Den är jättefin & go men medför mycket jobb. Så den får ligga i förrådet i några år nu. Nej annars fungerar allt här jättebra. Och ångest har jag fortfarande ibland. Speciellt när barnen är borta. Men det är väl så & det är jobbigt att inte ha dom runt sig även om jag försöker slappna av & leva lite när dom är borta. Och vet att jag behöver den energin när dom kommer åter. Fast det har ändå gått väldigt bra att ha dom båda hemma hela dagar. Dom leker väldigt bra ihop & bråkar gör dom ju också. Men det är ju så. Men det känns stabilt nu vilket är jättebra. Och så är det ju detta med vädret... Det är januari & regn, regn & regn... Otroligt... Men känner lite nu att snart kan snön kvitta. Eller så kan det komma snart & ligga ut februari. Men känns & ser inte ut som om det är nån på väg. Så man får helt enkelt göra det bästa av det. Nej nu får jag sluta. Dags att ta tag i dammtorkning. Och sedan blir det promenad & ut & handla. Utöver det händer nog inte så mycket idag. Ha en fin dag även om regnet faller ned   

Presentation


This is me & my life

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards