My heart My life

Alla inlägg under mars 2013

Av Linda - 16 mars 2013 06:24

Barnen sover än tack & lov men får se hur länge till det är tyst. Känner lite att jag måste klargöra vissa ting efter mina föregående inlägg. Har blivit en hel del frågor om detta. I onsdags när jag skrev att det var över mellan mig & maken så innebar det också att jag flyttade ut så att säga. Bor för närvarande hos min snälla mamma    Detta gjorde vi just på grund av barnen. Trodde inte det skulle vara så nyttigt för barnen att bo kvar när det ändå var slut. Rätt eller fel? Jag vet inte. Känns inte alls bra när äldsta sonen tittar på en lite ledsen och säger: "Åka hem mamma, jag vill åka hem"   Då kommer mina tårar tillbaka & allt känns åter hopplöst. Just nu har jag inget hem att erbjuda dom. Bara denna tillfälliga lösning hos min mamma. Och detta är en omställning för oss alla. Jag försöker hjälpa till med det jag kan & försöka vara minst möjligt i vägen. Inte heller inte så lätt med en son som är högt & lågt tidvis. Och hans humör är tyvärr mer åt det arga hållet. Och det är ju ändå inte så konstigt egentligen då det blivit som det blivit. I alla fall skrev jag ett inlägg häromdagen att det var slut & att vi var (är) vänner. Vi har trots allt 7 år ihop & två underbara barn. Visst har det inte alltid varit toppen & det säger sig ju självt. Då hade jag aldrig flyttat. Varför vi bröt var oss båda. Nåt mer än det behöver ingen veta. Hade igår börjat få saker & ting på avstånd & helt plötsligt får jag ett sms från nån okänd som skrev vissa saker. Och detta blev jag förbannad på. Dels inte kunna tala om vem denna någon är & sedan komma med en sådan sak. Min första känsla var, aldrig. Men denna någon har ändå lyckats så ett frö av oro & osäkerhet. Men ska lita på min magkänsla & inte tro nåt innan motsatsen är bevisad. Väljer att göra så- Ska börja se framåt istället för bakåt. Detta blir nog bra. Bara man får ett eget ställe att bo. 

 Och sen säger vissa till mig: Men ni är ju gifta. Du har rätt till hälften. Öööh nej. Kanske jag har det juridiskt men jag är ingen sådan person. Har inte betalat en krona för att bo där så nej. Huset är hans & resten av det han köpt är likadant. Visst har man lagt några kronor i huset så sett för man har ändå velat göra om vissa saker osv. Tex Isaks rum. Men jag tänker inte kräva nåt. Inte en chans i världen. Jag har också varit med att slita på det. Så nej ni behöver inte säga till mig vad jag ska kräva osv. Vi har varit ense om detta från första början. 


 Nej nu har barnen vaknat & en ny dag börjar ta form & en förhoppningsvis blir det en okej dag.

Av Linda - 15 mars 2013 09:15

Helvete kommer det sig att dagen efter man gjort saker officielt så ska vissa göra saker ännu värre??? Och varför i helvete kan du inte säga VEM du är? Vågar du inte stå för vad du skriver???? Att påstå en sådan sak & inte kunna stå för detta eller säga vem du är??? Du är jävligt tuff du. Vi har två små barn ihop & ändå ska vissa förstöra ännu mer? Och nu när vi redan är i en känslig period. Kom med bevis så kanske jag ska tro dig. Är det jobbigt att vi är vänner? Är du avundsjuk? Och vem fan är du????

Av Linda - 14 mars 2013 06:35

Tänkte bara lägga in några ord då vi bor i ett litet samhälle & det fort kan börja pratas. Jag & min man har gått isär & detta var ett gemensamt beslut. Mer frågor om det vill nog ingen av oss ha. Vi har trots allt haft dryga 7 år ihop & detta är ett känsligt ämne. Och vi är vänner så ingen behöver undra på detta heller. 

 Tack & hej.

Av Linda - 12 mars 2013 06:09

Har varit vaken sen 03.30 Isak har sovit oroligt i stort sett hela natten, men halv fyra började han masa att han skulle upp.. Fick till slut lugnat honom & han somnade om.. Då började självklart Noah.. Och efter tionde försöket med napp & smekningar gav jag upp vid halv fem & gick upp med honom och gav honom mat. Man har varit bortskämd dom senaste veckorna då Noah sovit till mellan halv sju & halv åtta på morgonen utan mat.. Men svaret ligger nog i det att han i stort sett sov hela eftermiddagen igår. Somnade typ halv ett igår, vaknade halv fyra, fick mat & somnade om. Lyckades bara hålla honom vaken i typ en timme innan han blev gnällig & ville sova mera. Tror nog inte han var helt i form. 

 Annars är det väl okej. Börjat inse att man nog inte kan fixa allt man vill.. På gott & ont... Men det är livets gång.. Men jag ska inte klaga, jag vet. Det finns dom som har det mycket värre än mig. Ibland inser jag att jag nog faktiskt kan vara lite egoistisk ibland. Men det får man väl ändå vara? Brukar alltid annars sätta alla före. Och man måste ju faktiskt tänka på sig själv också? I alla fall om man inte ska gå under helt   

 Idag är det babysim på mig & Noah. Första gången på kurs 2. Ser fram emot detta. Sist dök han för första gången & det gick hur bra som helst    Är mycket lugnare i vattnet än vad Isak var. Han gråt igenom kurs ett & större delen av tvåan. Men åå vad jag är glad jag är idag att jag stod ut. Han är inte rädd för vattnet & tycker det är kul. Visst lite skeptisk till att börja med men sen är det svårt att få upp honom    Har planer på att ta med honom till badhuset nästa helg. Försöka bada med honom 1 gång i månaden var tanken. 

 Isak ligger i soffan nu. Hoppas han kan somna så han orkar med dagis. Noah har somnat. Och själv borde jag packa badväskan för när dom vaknar får jag fullt upp. 

 Borde försöka sova efter babysimmet, men då är det väl så mycket annat jag hellre borde göra.... 

 Och varför har det blivit så kallt igen?? Det var ju så underbart med några få minus nattetid & pluss på dagen.. Nu är det massa minus på natten.. Och tar lite tid innan solen lyckas värma upp så det kommer över noll. För tack & lov värmer solen. Och är glad att solen visar sig dagligen. Underbart. Man vet man går mot ljusare tider & det märks för varje dag som går.

 Nej får greja lite nu.


 Ha en fin dag!

Av Linda - 10 mars 2013 11:38

Har för tiden sömnlösa nätter... Inte många timmars sömn per natt.. Detta huvud som ställer till det.. Alla tankar som snurrar runt runt runt.. Ena stunden kommer jag fram till nåt bara för i nästa ifrågasätta mig själv.. Vet själv vad som egentligen behövs... Är tacksam för att man har vissa personer runt sig    blir nog bra... i slutändan gör det ju det... 

Av Linda - 6 mars 2013 09:47

Reklamen på tv ni vet, där alla säger att det är sååå kul & ett "lätt" sätt att tappa oönskade kilon. Jo har ju denna film hemma & satte igång den igen idag. Dags att göra nåt åt mina oönskade kilo & slappis magen    Men, ett stoort men, det finns inte kul! Jag anser att jag har en ok kordination (om det är så det skrivs, ja ni vet vad jag menar) men... Hinner f... inte med på dom stegen alls.. Känner mig som en klumpig flodhäst så som jag hoppar runt & inte hänger med för fem öre. Men gjorde hela j.... programmet & känner mig rätt nöjd. Kanske det blir bättre ju fler gånger man gör det? Har också beställt en annan typ träningsfilm så kan jag byta lite på det. Dags att göra nåt som sagt. Ett försök på att må bättre. Det var nån som skrev på facebook:" Ta hand om dig själv som om du vore nån du tyckte om" Ska försöka ta detta till mig & börja leva så. 

 Annars idag är det tvättning av kläder, små röja lite innan det blir promenad till dagis för att hämta lillfisen     Och när vi ändå är inne på Isak...Igår kväll vaknade han sådär hysteriskt arg igen... Varför? Brukar i stort sett aldrig vara så två dagar i rad... Känner han kanske av att jag inte mår sådär superbra som jag brukat? Vissa saker kan jag bättra på själv i mitt mående & andra inte... Om jag mår bättre kanske han också blir lättare att ha med att göra.. Ja inte vet jag...


 Ååå vet ni vad? Jag har börjat brodera igen!!!    Sitter en stund om kvällarna nu efter barnen lagt sig. Så nu har jag bara pyttelite kvar på Noahs täcke.. Måste bara få tag i nån som kan hjälpa mig sy på ett bakstycke... Nån som känner att dom kan hjälpa mig?.. 

Nästa projekt blir en födelsetavla i samma stil precis som Isak. Han har sitt mönster på täcket & tavlan & Noah får sitt. 

 Nej dags att ge Noah lite mat. Vi hörs!!

Av Linda - 5 mars 2013 12:19

Efter först igår kväll ha stora problem med att somna, då tankar & funderingar snurrade runt hela tiden... Så när jag äntligen gör det får man ett brutalt uppvaknande av min äldsta son... Hade sovit kanske en halvtimme... Jo han skriker & är helt hysterisk.. Inget var bra, han skulle det ena & det andra men sen var inte det bra nog. Och så höll det på i en halvtimme innan jag lyckats lugna honom & kunde ta in honom på sovrummet.. Då tog det åter tid för mig att somna om.. Och sedan var det Noah efter en stund.. då vaknade han.. Och så höll vi på, jag dit, ge honom nappen, smeka osv. Gör allt för att undvika matning, och till slut sista gången när man tänker att "en gång till så ger jag mat" så somnade han & var tyst. Lyckades själv somna om, råkar röra vid Isak efter nån timme & då var det gjort & han skrek, gråt & var helt hysterisk... Då  var det bara att stiga upp... 


 Mår jag bra? Nej....

Av Linda - 1 mars 2013 19:53

Vill ägna en liten stund till att tacka min syster. Hon har verkligen tagit till sig Isak på alla sätt & vis. Frågar titt som tätt om hon kan få ta honom en stund. Leka ute & hitta på saker med honom. Är så glad för detta    Och han vill mer än gärna vara med sin "tante". Så tack kära du att du tagit honom till dig på det sättet du gjort & hoppas detta fortsätter i flera år framöver. Har nog aldrig sagt tack men nu får du det   

 

 Och nu är det åter helg & imorgon ska jag ha verklig kvalitetstid med min son. Vi ska till badeland i Askim med mina två "småsystrar" & Robin. Ska bli kul. Synd bara att det ska vara så in i bomben dyrt på sådana ställen. Men är några år sedan sist så tyckte det var dags. Och spännande att se hur länge Isak orkar    Blir nog en bra dag, en bra helg överlag. På söndag ska vi ut & grilla & åka pulka/madrass. Får passa på nu för tror inte snön ligger kvar så länge till. Det är ju så härligt ute. Solsken varje dag. Och den VÄRMER    Våren är på väg.

Skapa flashcards